Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Aș arăta accidente rutiere grave copiilor de clasa I

„Bonea, cum să spui așa ceva? Cum să le arăți chestii sângeroase unor țânci? Îi traumatizezi!”, îmi vor spune unii. Hehe, dragii moșului, stați puțin că nu e chiar așa…

Vedeți voi, când a dat Huidu cu mașina-n Loganul ăla, acum ceva ani, eram la masă cu ai mei. Vă mai amintiți știrea. Depășire pe contrasens, curbă, viteză, mașină din față, 3 morți. Bine, până azi au apărut zeci de variante: că a vrut să depășească o coloană, că a derapat de la ulei, că se uita în spate la copii ș.a.m.d..

Nici nu mai contează. S-a întâmplat și-a fost nasol.

Când am văzut știrea m-am enervat. Adică nu-mi păsa că-i Huidu sau vreun anonim. Am considerat că-i crimă. Chiar dacă atenția a fost distrasă, viteza îl compromitea. Tata, cu ani de șoferie câți n-o să adun eu în vreo trei vieți, mi-a zis calm „nimeni nu se urcă la volan chitit să omoare oameni. Cel puțin nu în cazul ăsta”.

Și am zis „bine, poate că-i așa…”.

Uite că trec anii și se moare într-o fericire pe șoselele patriei. Nimeni nu se urcă la volan cu gândul să omoare oameni, dar unii pur și simplu o fac.

Viteza ucide” e o prostie. Viteza nu ucide. Viteza e bună. Te ajută să ajungi din punctul A în punctul B mai repede. Prostia ucide. Asta să pună pe indicatoarele rutiere. „Ești prost? O să mori!”.

În ultima săptămână a fost carnagiu pe drumul care leagă Moldova de București. Nici ISIS dacă se chinuia n-o făcea mai rău. Au dat românii cu trancaricii în alții ca surdu-n clopot.

Ce să le faci? Că-s proști. Afară plouă, șoseaua-i udă, vizibilitatea-i scăzută. Prostul conduce cu viteză, că e expert, conduce de mult timp, e stăpân pe volan. Știe el mai bine. Doar n-o să mergi ca un lache flaușat. Adică încet.

Și se moare. Într-o fericire.

Urmăriți clipul de mai jos. Nu mă luați cu „n-am stomac… îmi e silă… îmi stric ziua”. Șoferi sau nu, vedeți filmarea asta, crudă, brutală, înfiorătoare, cu accidentul de pe lângă Urziceni de acum câteva zile.

După ce-l vedeți vă invit să mai mergeți cu viteză, ori să-i mai spuneți șoferului „hai fratemeleu, n-o calci?”.

Click AICI pentru video! (fiind foarte explicit Facebook nu-mi dă voie să-l postez direct… cred)

Și da, aș arăta clipul ăsta copiilor. Să vadă și ei ce înseamnă viteza și nerespectarea regulilor de circulație. Ce dacă-i sperie. Viața e înfricoșătoare. Oricum se uită la tot felul de dubioșenii pe internet. Pentru ei femeia cu trei sâni „e fumată”.

Să vadă și copilul tău imaginile alea și când o calci pe drumurile patriei să te bată pe umăr și să-ți zică „tati, vrei să mă vezi sărind prin parbriz, mort într-o baltă de sânge?”. Încearcă să recitești propoziția de mai devreme cu vocea copilului tău.

Ce dacă-i mic? Când alte companii se folosesc de drăgălășenia copiilor să te convingă să cumperi căcaturi nu mai spunem că-l „traumatizăm”. McDonald`s manipulează plozii cu jucării de ani de zile să-și vândă plasticele în chiflă.

Și da, să te urci la volan, să conduci cu viteză și să omori pe cineva e o crimă. Greșeală e când mergi legal și „se-ntâmplă”. Ghinion. Neșansă. Dar să mergi cu 150 km/oră și să-mi spui că n-ai vrut să omori pe nimeni… eu nu cred asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.