Numele meu este anxietate și am George Bonea.

28 de ani mai târziu mă dezic de teniși

A sosit momentul să fim sinceri cu picioarele noastre.

Domnule, oricum o dai, tenișii nu-s confortabili. Asta e, cineva trebuia s-o spună. Ș-acum s-o justific.

Când vorbesc de teniși mă refer, în 99% din cazuri, la Converse. 1% reprezintă chinezăria aia de o luăm din Piața Rahova, cu 20-30 de lei, rezista cinci sezoane de fotbal pe maidan și n-o purta nimeni altundeva pentru că erau „teniși de joacă”.

Apoi în viața mea au apărut cei de la Ramones și mi-am dorit foarte mult teniși ca ai lor. Doar că Tommy Ramone nu se-ncălța din Piața Rahova, de la Niky Scorpion, ci purta Chuck Taylorși. Converși. Așa că băleam cu to`rășu Cristi pe site-ul oficial, ne personalizam încălțările și ne blocam la butonul de „Buy” care arăta câteva sute de dolari. Fără taxe de transport.

Am strâns bani și mi-am cumpărat prima pereche pe la-nceputul liceului.

Originală. Vreo 150 de lei. Un milion jumate. Bani tată! Nu-i scoteam din picioare. Design frumos, păreau rupți și jerpeliți, dar erau cu schepsis. Au avut atâta schepsis în ei că într-o vară mama a crezut că-s rupți și i-a aruncat.

Am mai strâns niște bani și mi-am cumpărat alt model, simplu, negru, ăia mai înalți. Am tras de ei vreo 3 ani și mă încăpățânam să-i port cu toate că ajunseseră sandale de rupți și găuriți ce erau.

Între timp, pentru cine n-a ținut scorul, tenișii de la Convers s-au scumpit într-un mare hal. Și au tras după ei și prețurile altor branduri de teniși. În prezent o pereche frumoasă costă cât cheltuiam eu două săptămâni în Vamă în liceu. „George, vremurile s-au schimbat”. Și? Supa la plic același gust are.

Dar trecând peste aspectul financiar, ultima pereche de Converși cumpărată are doar un an. Luați anul trecut dintr-un impuls shopingist stupid. Vreo 80 de euro.

Știți ceva? Sunt al dracului de incomozi.

Te dor tălpile după o zi de mers. Interiorul s-a măcinat foarte repede și s-a rupt. Dar hei, se asortează la orice.

Medicii spun că-s chiar nesănătoși pentru picior. Dar nu trebuie s-o spună. Se simte.

Între timp mă bucur că-i moda asta cu adidași de alergat la orice ținută. Am de vreo trei ani niște adidași luați cu 50 de lei de pe SportsDirect. Marca Avia. Sună a boală de păsări. Sunt perfecți. Comozi, rezistenți și 50 de lei. Am fost cu ei la petreceri, pe munte sau cu bicicleta. Sunt ca noi. Și am spus că au fost 50 de lei?

convers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.