Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Vedete din România, învățați să vă opriți

Jon Stewart a anunțat că ăsta-i ultimul lui an ca gazdă a emisiunii The Daily Show. Din 1999 și până astăzi a fost extraordinar și exact acum, ACUM!, când e și mai popular, emisiunea e și mai bună și mulțumită internetului și Youtube-ului îl poate vedea toată lumea, Steward spune „Stop!” și merge mai departe la un alt nivel. El știe care, dar mai important e că omul părăsește proiectul Daily Show cu fruntea sus și din postura de om care a făcut istorie.

Acum câteva minute am văzut un promo pe Digi TV.

Fosta echipa Serviciul Român de Comedie se mută la Digi, cu numele de Superjurnal. Vorbim de Divertis diluat deja prin n-șpe ape. Vorbim de oameni care s-au fumat și răsfumat și reîncercat de ani de zile. Același veșnic „don Toni” a dus formatul ăsta de umor pe la tot ce a-nsemnat televiziune mare. Antena, Pro, TVR, iar Antena, iar Pro, acum Digi (nu știu dacă am respectat ordinea, dar nu-mi pasă). Gata, tată! Gata! Pune-o-n cui și dă-i bice cu viața. Nu mai merge. Cât s-o mai beștelești cu Băse, Iliescu, veșnic și exasperanta curvă-proastă-blondă-moldoveancă-Jojo, Vanghelie ș.a.m.d.? Înțelege că majoritatea deja râd de altceva și la altceva. La dracu, Zmentă-i mai amuzant și nici nu se chinuie. Și e Zmentă… E clar, în cinci ani o să aveți emisiune de umor la Taraf sau la cimitirul umorului, Național TV.

Așa au dus-o și cei de la Vacanța Mare.

N-au vrut să se lase-n glorie, când rupeau audiențele la Pro, ci au lungit-o până au ajuns anonimi la Kanal D (parcă acolo au murit, nu?).

Din păcate exemplul lui Steward n-au știut să-l urmeze nici Găinușă și HuiduEmisiunea aia trebuia să se restarteze de ani buni, nu să aștepte o dramă rutieră, ori un scandal în interior. Când erau acolo sus și simțeau că deja fac muncă de rutină (și, doamne, câtă rutină), punct și de la capăt cu alți oameni, altă mentalitate, altceva. Că și râsul ăsta pe seama jurnaliștilor nu-i chiar așa „hahahihi” dacă treci prin facultate și vezi că-i greu.

De „Trăsniți” nici nu mai vorbesc, dar aș putea da oricând exemple de vedete care nu se mai opresc din a face orice spre nimic. De la Gina Pistol la… alte mitraliere. Știu doamnelor și domnilor, e grea viața-n anonimat și plictisitoare, dar sunteți triști și jenanți și n-o să lăsați nimic în urmă. Nivelul vostru de mândrie va ajunge la nivelul unui DJ de radio pirat pe Winamp din Dorohoi.

Acum, cei care vă știți pe val știți ce-i de făcut. Nu vă mințiți singuri, publicul se plictisește dacă nu vă reinventați mai repede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.