Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Tu la 2 ani te ștergeai la fund cu hârtii de 100 $?

Nici nu știu ce făceam la doi ani. Probabil mergeam prin casă, mă jucam pe covor cu tot felul de jucării, pe unele le băgam în video și îl stricam, bălmăjeam chestii și mâncam mult. Cam asta fac și acum. Mai puțin partea cu jucatul pe covor. Am parchet.

Poate că unii dintre voi făceați altceva. Sunt sigur că la doi ani mulți dintre voi știați „Luceafărul”, lansați al treilea album la pian și vorbeați fluent în trei limbi. Cu toate astea, genii sau nu, nici măcar unul dintre noi nu cred că spărgea 1 milion de dolari pe lună. Așa cum se întâmplă cu Sophia Ecclestone, nepoata lui Bernie Ecclestone, dumnezeul din Formula 1.

Micuța Sophia are, la doi ani (o să-i tot repet vârsta), un Bentley personal cu șofer, haine de zeci de mii de euro, genți, ședințe de cosmetică, ședințe de înfrumusețare (la doi ani? Câte riduri are?), petreceri săptămânale cu animatori și animale. Și dacă se plictisește are la dispoziție un elicopter. La doi ani când mă plictiseam schimbam nara.

Acum, bag mâna-n foc pentru faptul că rudele micuței nu sunt niște hippioți care mănâncă leurdă și merg pe bicicletă la muncă pentru a echilibra balanța consumului pe care-l face copila. Nu, cred. Și ei și prietenii lor, și prietenii-prietenii-prietenii lor se scaldă-n lux și-n consum de resurse și tot ce vreți.

Așa că stimabili și mult iubiți ecologiști, când mai cereți planetei să stingă luminile ca să aibă africanii apă nu uitați că o fetiță de doi ani stă într-un palat cu toate luminile aprinse, se plimbă cu Bentley-ul și elicopterul de plictiseală și probabil e ștearsă la fund de 10 valeți cu hârtii de 100$ cu cvadruplu strat și aloe.

De asemenea, voi cei spirituali/religioși/habotnici, care-mi puteți explica planul divin pentru fetița asta de doi ani? Cum vine asta? Dumnezeu e borderline? Sau a alunecat pe un nor și-a spus „ups, mi-au scăpat toate miliardele de dolari în capul unei copile și acum mulți alții mor de foame… rahat… e, să vedem cine se mai masturbează…”.

Evident, Sophia Ecclestone nu-i vinovată că e scandalos de bogată. Asta-i chestia cu bogații. Nu-s vinovați de nimic, niciodată.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: