În fiecare dimineață-mi spun că nu mai intru pe Digi 24 pentru doza de știri cu iz local. Puținele opțiuni care există mă forțează (exagerez, nu mă forțează nimeni și nimic) să deschid site-ul lor și să o lălăi câteva secunde printre titluri.
Dar mi s-a cam luat de „jurnalismul” lor.
Tocmai am dat de o știre la Digi despre o neverosimilă greșeală gramaticală făcută de cei de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. În timpul unei conferințe la unul dintre liceele din Timișoara a apărut o greșeală gramaticală într-o prezentare: „ști și câștigi” în loc de „știi și câștigi”.
S-a crăpat țara! Presa și-a făcut datoria. Jurnaliștii au pregătit un material de 1 minut și 20 de secunde despre cum această greșeală este inadmisibilă, rușine, ha ha, proștii.
Elitismul ăsta flatulent e atât de plictisitor și ridicol încât o astfel de știre n-ar avea ce să caute la un post care pretinde că informează (act pe care-l ratează cu brio de cele mai multe ori).
În contextul în care tineretul e din ce în ce mai murdar la gură de englezisme, tu faci caz de la un „i”? În ultimele zile Digi 24 l-a transformat pe Selly în ambasadorul tineretului cool și cu inițiativă. Selly. S-a înțeles yronya până-n fundul redacțyey?
„Bonea, trebuie să vorbim corect”. Extraordinar. Da, e penibil că parlamentarii nu știu să vorbească corect limba țării pe care o conduc, dar oricum nu știu să vorbească bine nimic. Țara e analfabetă, dar e pedantă la „i”-uri. iShaming să crească autosuficiența.
Pot să-i înțeleg pe ăia de la Antena 3 și România TV, că ăia au în fișa postului să fie cum sunt, dar la Digi parcă-s plătiți să nu spună nimic relevant. Ce e Digi, miroase a 5G?
Știți ce era mai important să facă Digi 24 cu alea 1:20 de secunde? Să le transforme în 5-10-20 de minute de material despre traficul de persoane, adică subiectul infamei prezentări fără un „i”. Să facă o știre, nu o cioacă penibilă care să facă analfabeții funcționali să râdă când stau cu șuncile-n barbă la TV.
Societatea se dă cu fundul de pământ de la un „i”, dar ratează subiectul discuției. Traficul de persoane. Se face mai mult caz de la un „i” decât de la faptul că România e încă în topuri la vagine exploatate. Cine știe, poate că femeile exploatate sexual o merită pentru că scriu „ști” în loc de „știi”.
…
Cam despre asta e vorba…