Numele meu este anxietate și am George Bonea.

În țara boilor prostul vrea să facă bine

Mi-ar plăcea, din când în când, așa cum alegem Capitala Europeană a Culturii, să votăm și pentru Capitala Europeană a Prostiei. Știu, lupta-i strânsă și România va trimite în finală minim 10 orașe/an, dar merită.

Eu, dacă mâine ar avea loc alegeri pentru Capitala Prostiei, aș vota cu Târgu-Jiu.

Să n-o luați în nume de rău, n-am vreo gară cu Târgu-Jiu. Am fost de două ori p-acolo, cu stand up-ul, și a fost frumos. Am legat o serie de prietenii solide. Adică ne dăm like-uri pe Facebook.

Și nu, n-am să votez Târgu-Jiu pentru că, din când în când, vreo minte teșită scrijelește porcării pe Coloana Infinitului.

Motivul pentru care astăzi aleg Târgu-Jiu este următorul: o bătrână a vrut să modernizeze scara blocului în care locuiește. Din banii ei. Fără aviz și alte nebunii. Și a fost reclamată de unii dintre vecini, pentru zgomot.

Să nu vă imaginați că bătrâna a vrut să facă mall la parterul blocului, ori autostradă suspendată. Nu. Cu niște bani de la fiul din Suedia (vreo 1.000 de euro) s-a gândit să schimbe ușa de la intrarea-n bloc, fereastra de la uscătorie și să zugrăvească. Să arate a loc în care stau oameni din secolul 21.

Dar unii vecini au fost deranjați de zgomotul făcut de rotopercutanta folosită pentru a scoate vechea ușă de tablă.

Îi deranja zgomotul de „se pune ceva nou pe gratis”. Și au chemat Poliția.

E ridicol, dar legea-i lege așa că femeia a primit o amendă de 200 de lei pentru „deranjarea ordinii publice”. Pe românește, amendă pentru că „a vrut să facă bine la lepre, dar proștii-s irecuperabili și dacă le cureți rahatul de sub fund, pentru a le pune frunze de paciuli, te dau în judecată pentru că le deranjezi balele din gură în timp ce-i miști de pe o parte pe alta”.

Bătrâna a zis că plătește amenda. Și va continua cu lucrările de modernizare. Să-mi fie cu iertare doamnă, dar faceți o mare prostie. Mai bine vă sunați fiul și-l rugați să păstreze banii, ba chiar să vă facă și-o chemare. E păcat să muriți în țara asta, fie ea și reparată pe banii dumneavoastră.

Oameni buni și inteligenți din Târgu-Jiu, fugiți din oraș! Sunt șanse uriașe ca boul care a făcut reclamația de mai sus să ajungă primar. Are tot ce-i trebuie pentru o astfel de funcție.

Să nu spuneți că n-ați știut…

 

Sursă foto: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.