Numele meu este anxietate și am George Bonea.

E nasol pentru „condamnatele” lui Borcea?

Mi-a trimis un prieten un clip în care Borcea a declarat recent în emisiunea realizată de Denise Rifai că femeile din viața lui sunt „condamnate” la „oxigenul” furnizat de el. Adică banii. Motiv pentru care ele nu au de ce să sufle ceva rău împotriva lui (precum de unde are banii).

Vedeți clipul mai jos:

Șucărul a venit din faptul că Borcea se exprimă „ca un stăpân de femei”, că se plasează imediat sub Dumnezeu pentru ele.

Nu înțeleg. Care e problema? Că Borcea nu respectă femeia conform standardelor unor bule (că nu-i nimic bătut în cuie)? De unde știm care este metoda universal valabilă prin care să-ți arăți respectul pentru femei? Credem că știm, dar nu știm. S-a votat în unanimitate că femeile vor să fie gâdilate cu vorbe dulci, au dispărut alea care vor să fie dominate? Peste alți 100 de ani (cel puțin) o să aflăm dacă modelul Borcea a funcționat sau nu.

Tot ce știm astăzi am putea enumera mai jos:

  • Borcea nu este și n-a fost niciodată un bărbat rafinat (în sensul hipsteresco-kumbaya-„să facem lumea mai bună”)

Despre Borcea putem aduna frânturi de personalitate din ieșirile lui în media și cu ajutorul acestora putem să construim un profil psihologic. Este rezultatul măgulitor? Depinde cine întreabă. Borcea nu-i șoarece de bibliotecă (nu cred că a vrut asta vreodată), nu-i vreo fire boemă care visează la binele comunității (nu cred că vrea să fie așa). Borcea este un gheșeftar de tranziție convertit la businessman.

Este un om de afaceri cu sânge rece și cu o capacitate senzațională de a se adapta la diverse medii și contexte.

Pentru mediul non-flower-power el este un Alfa.

Să bei cafea de specialitate, să porți pantaloni vegani și să-ți mângâi jumătatea (indiferent de gen) spunând că Borcea e „out of this world” e semn clar că te-ai teleportat deja (prea repede?) într-o lume care n-a existat și nu există. Poate în kibuțul online din care e din ce în ce mai greu să ieși.

Borcea putea să fie dezirabil în interviul cu Denise Rifai. Să spună că „femeia este totul pentru el” și alte poezii umectabile, dar omul nu știe altfel. Atâta poate, e sincer.

  •  Borcea este o definiție

A faptului că dacă ești îndeajuns de abil poți face orice. Și să rămâi cu banii. Să crezi că Borcea devine (acum!) un anti-exemplu pentru că are mesaje misogine e o altă dovadă de naivitate. Borcea și-a construit ani de zile imaginea omului de succes (mulțumim presei „de calitate” pentru ajutor) încât acum nici nu mai contează ce spune și pe cine disprețuiește (femei, gay, romi, evrei ș.a.m.d.). El este un succes.

  • Este un bărbat care(-și) prețuiește copiii

Eu nu-l cunosc personal. Cel mai probabil nici voi. Dar din interviurile lui și patosul pe care-l pune când vorbește despre copii (și ardoarea de a avea cât mai mulți) putem presupune că e un tată devotat. Atașat.

Poate absent fizic (că-i om de afaceri și într-un perpetuu turneu de însămânțare), dar nu unul care să neglijeze odraslele. Sunt ferm convins că toți urmașii lui vor pleca în viață cu un card plin la purtător.

Banii nu sunt de ajuns”, o să-mi aud. Calul de dar nu se caută la dinți.

  • Borcea are o misiune

Una ginghis hanică. El vrea să se lase moștenire lumii. Să-și facă clan/dinastie. Putea să stea pe insule exotice, înconjurat de femei și să comande avorturi ca pe boluri cu icre negre. Dar el vrea copii. Mulți. Cu cât mai multe femei (toate după un calapod dacă ne uităm).

Dacă nu spune asta ceva despre el…

  • Femeile din viața lui n-au fost luate cu arcanul

Borcea n-a răpit femei. Nu le-a cumpărat din Târgul de Fete (cum făceau bunicii noștri mai acum vreo 100șiceva de ani). A atras prin carismă, încredere, statut. Voi puteți să vă repetați oricât placa cu „alea s-au dus după bani!” (expresie care din gura grijuliilor față de femei sună tot a misoginism), dar sunt mulți bărbați cu bani pe lumea asta. Nu-i are Borcea pe toți. Are și ceva care place la un anumit tip de femei.

Credeți că le-a manipulat? Le-a pus teancul de cash la ureche și-a zis „faci copii cu mine sau mori”? Să fim serioși. Unele vor un Borcea. Multe vor Borcea. Dacă facem un sondaj sincer aflăm cu certitudine că destule femei n-ar avea o problemă cu poligamia borcească.

În concluzie.

Eu știu că bulei îi place să plângă pentru oricine, dar unii nu vor să fie plânși. Unora le este bine cu Borcea. Nici în cele mai frumoase vise nu-și imaginau un asemenea scenariu. „Oxigen” pe viață, un copil și lipsa grijilor? Wow! Durerea! Să le plângem de milă.

E bine să renunțăm, ocazional, la a crede că valorile noastre sunt cele mai bune și cele mai corecte. Unele femei nu vor să muncească 9-6 pentru a arăta că-s grozave (și nici nu se măsoară succesul în asta, glorificăm munca prea mult și cândva sper să înțeleagă și ambițioasele din câmpul muncii că au fost prostite. Fericirea nu vine din „a trage tare”, a avea cearcăne egale cu ale bărbatului), nu trebuie să sufere în relații boeme și-n contexte „corecte”. Sunt femei care la ora asta ciocnesc un pahar de vin bun, mănâncă sănătos și pentru toate astea au avut de mulțumit naturii (că arată bine), contextului (că și-au întâlnit Borcea-ul) și structurii (că nu supraraționalizează).

Ca să nu mai spun că e posibil ca borciștii să fie amanți grozavi.

Nu vă convine ce a zis Borcea? Vreți să le arătați doamnelor Borcea (câte mai sunt?) că se poate mai bine? Pregătiți un PowerPoint în care să subliniați principalele calități ale muncii zilnice, mersului cu autobuzul, instabilității financiare și partenerilor care nu câștigă prea mult pentru că sunt morali și n-ar putea să vândă nici măcar o butelie.

O să-mi reproșați că portretizez extreme. Voi credeți că borcistele văd nuanțe? E asta sau nimic.

8 răspunsuri

  1. *un tata absent ESTE un tata care isi neglijeaza odraslele. In special daca are si fete care asculta/vor asculta intr-o zi cum se exprima el la adresa femeilor.

    1. Fără banii riști să neglijezi tot în jurul tau, de acolo pornesc majoritatea scandalurilor in familie și ulterior abuz. Oricât de mult cineva își dorește să il defăimeze pe pinguinul ăsta:” fara oxigen nu trăiești”. E genul de om care are dreptate și până la urmă are tot dreptul să fie fudul. Mi-ar placea și mie să am destui banii că să imi pot permite o echipă de fotbal ( poate și mai mulți copii)

    1. Bai Bonea, cum altii au pareri si tu ai si oricine are voie sa aiba. „Fericirea nu vine din „a trage tare”, a avea cearcăne egale cu ale bărbatului), nu trebuie să sufere în relații boeme și-n contexte „corecte” – nici contextul tau nu e corect. Pentru tine poate, pentru altii nu. Pentru ca ce crezi, si lentila ta e tot subiectiva. Ar fi obiectiva daca s-ar fi oprit la „ce va pasa de astia?” dar tu te-ai dus atat se departe ca nu mai vezi tarmul. Oricum, faptul ca ai scris despre Borcea, e trist. Jignitor aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.