Sport, dar la cererea publicului puțină malahie

Din când în când presa sportivă din România redescoperă femeile din sport. Asta se întâmplă cu doar 3 ocazii:

  1. O femeie a avut o performanță pe care nimeni n-o poate ignora. Se vorbește prea mult;
  2. Un bărbat din sport a declarat ceva scandalos despre femei/sportive și e zeamă de scandal;
  3. Ceva-ul șocant, spectaculos, „prima femeia care…”,singura femeie care…” și variațiuni pe temă.

Dacă te-ai concentra puțin mai tare ai avea impresia că site-urile de știri sportive chiar au un real interes pentru sportive. Simona Halep și colegele ei din tenis au parte de o acoperire destul de bună. La ocazii speciale intră și câte o gimnastă, caiacistă sau scrimeură.

Cu toate astea, o cantitate impresionantă din „papetăria digitală” consumată de site-urile de știri sportive acoperă latura onanistică a vieții.

Nu trece zi de la Bunuțu’ când pe unele dintre cele mai importante site-uri de știri sportive din România să n-ai parte și de carne sau referințe sexuale.

Sport.ro are o fixație pentru actrițele de filme porno.

Găsești foarte des pe site-ul lor materiale despre Mia Khalifa. Cred că n-are filme câte „știri” au scris cei de la Sport.ro despre ea. Aș pune un pariu pe o sumă decentă că într-un an Sport.ro are mai multe „știri” despre Mia Khalifa decât despre jucătoarele de baschet din România.

Gazeta Sporturilor, o somitate în domeniu, pare că nu poate respira fără periodicele „știri” despre partenerele fotbaliștilor. Și nu-mi amintesc știrea în care jumătatea vreunui sportiv să nu fie „bombă”, „sexy” sau „ispită”. Dacă ești fotbalist și partenera ta nu-i demnă de un prosop de TIR n-are ce să caute în Gazeta Sporturilor.

Pe site-ul celor de la Digi Sport n-am găsit vreo știre recentă cu conotație manuală, semn că e ceva greșit în redacția lor. Până și la Telekom Sport am dat de măcar o „știre” despre viața sexuală a unor sportivi.

Dacă pe ProSport lipsesc informațiile cu tentă sexuală măcar ai trimiteri din site-ul lor către publicații care se ocupă cu astfel de „relatări”. Un fel de „pentru deficit de malahie vă lăsăm aici niște link-uri, printre știri cu performanțe sportive”.

Ultimul site ca importanță pentru iubitorii de sport din țară, Fanatik.ro, păstrează rețeta consacrată: știri despre iubite de fotbaliști, poze sexy, sâni, fese, craci. Bine, Fanatik a avut mereu un iz de „Infractoarea Mov” a publicațiilor de sport din România.

Altfel spus, cine a zis că femeile-s obiectificate? Dăm și noi ce vrea audiența. Evident, în niște „limite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.