Numele meu este anxietate și am George Bonea.

S-o dăm parte-n parte la nivel național

Dacă vin rușii peste noi nu-mi fac griji. Trebuie doar să-i convingem pe pensionari că armata lui Putin le va ocupa locurile-n autobuze și le va fuma „electronic” în cap. Gata, războiul e terminat.

Probabil știți despre ce vorbesc. Știrea care face înconjurul internetului cu femeia bătută-n RATB de un grup de pensionari pentru că pufăia o țigară electronică.

S-au format atâtea tabere pe fondul filmulețului, dar nimeni n-a reușit să stea la mijloc și să balanseze cu adevărat situația. Feministele s-au scandalizat că-i bătută o femeie. Vârstnicii că nu-i politicos să fumezi în RATB și că femeia bătută a fost mitocancă. Moise Guran, printre altele, că tinerii nu s-au implicat în aplanarea conflictului. Dacă-i cineva echidistant p-aici, eu consider următoarele:

– femeia care fuma a răspuns în cel mai prost mod cu putință. A jignit un grup de bătrâni limitați. Nu spun că nu meritau jigniți, dar pentru ce? Că-ți spun că „miroși a băutură”? Practic niște țațe de RATB încep să comenteze că fumezi și-s deranjați de „fum”. Ei nu dispun de capacitatea intelectuală de a distinge aburul de fum și nici nu dețin mai multe informații vis-a-vis de fumatul electronic. Atunci, tu cetățeanule fumător electronic, le spui celor minunați de țigara Carpați Cyborg că e ceva nou, fără fum, etc. Ba mai mult, fumul ăla miroase a Săniuța/Zaraza/Murfatlar că așa se găsește la magazin, de aici și mirosul de alcool. Că unii nu știu și-s oricum speriați de bombe, din mâncare, din apă, din aer. Dacă vrei să te dai rotundă și să pufăi în continuare rânjind sfidătoare la „cât de comuniști” sunt unii e clar că-ți lipsește doza aia minimă de diplomație care-ți poate salva fundul;

– de bătrâni ce să mai spun? Să le vorbesc eu din fața tabletei unor pensionari care se sperie de o țigară electronică? Sunt neinformați și trebuie să-i iei cu mănuși când le spui ceva. Mai ales dacă-i nou și contravine cumva moralei în care au crescut. Sunt violenți dacă-i jignești pentru că adună-n ei ani de frustrări și două sisteme diametral opuse care au reușit să-i rupă. Parcă-s două persoane-ntr-una. E interesant totuși că s-au aliat atâția împotriva unei fumătoare, dar dacă era un șuț de buzunare tăceau ca la paradele pentru Ceaușescu.

Paranteză: Psihologic, oamenii urăsc și le doresc răul celor mici în detrimentul celor descurcăreți. În facultate am învățat că există un complex de superioritate față de asupritorul pe care-l poți prinde. D-aia femeia asta a fost bătută, și mai rar un grup de hoți din RATB. D-aia hoțul de buzunare e mai antipatizat decât devalizatorul de bănci. D-aia o etnie e mai asuprită decât un sistem corupt. Tendința e să condamni palpabilul pe care-l și poți aresta. Poți condamna un sistem? Mai greu.

– dacă eram în locul tinerilor care s-au ferit pe cuvântul meu că făceam la fel. De ce? Pentru că nu-i genul de situație în care să poți spune că ești de partea cuiva. Aia-i o țărancă înfumurată și de partea cealaltă avem o gașcă de bătrâni cu nervi. De partea cui stai? Riști să mănânci bătaie pentru cineva doar pentru că acel cineva n-a știut să spună ceva mai bun decât „boșorog pedofil”. Băi Bonea cum ești tu și generația ta, stați degeaba și femei mănâncă bătaie. E un caz aici faptul că-i femeie. Putea să fie un bărbat prost de gură și tot nu mă băgam. Dacă se luau de femeie pentru că mânca ecler cu frișcă sau plimba câinele cu mașina (cu toate că nu ai voie), și duduia răspundea fără să-i provoace mai ziceam. Dar când ești prost de gură. Chiar merită ca generația tânără să arbitreze meciurile de box ale unor oameni proști de gură?

Acestea fiind zise, eu propun să legalizăm bătaia de la Ruginoasa, doar că anul ăsta la înscrieri să se poată duce oricine, cu orice motiv. Poate dacă-i adunăm pe toți nervoșii pământului într-un loc o să fie mai bine. Cel puțin în autobuze.

Și apropo, donează pentru copiii cu autism: Bike Up Comedy.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.