Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Poate descoperea tratamentul pentru cancer, dar e o țigancă

O copilă de 13 ani nu mai are voie în microbuzul școlar pentru că a trântit ușa. De ce a trântit ușa? Pot exista mii de explicații pentru un astfel de gest, dar cea mai simplă variantă e cea dată de șofer: „e o țigancă împuțită”.

Fiind „țigancă împuțită” trebuie să meargă pe jos la școală, dus întors, pe marginea unui drum circulat și periculos. Faptul că insistă să învețe o transformă și într-o „țigancă împuțită ciudată”.

Scandalul cu microbuzul a scos la lumină mai multe aspecte ale vieții de „țigan împuțit” din existența puștoaicei. Se pare că-i „țigancă împuțită” și pentru unii dintre colegii de clasă. Cel mai probabil și pentru părinții acestora (de unde altundeva să știe un mucos de 13 ani de concepte atât de abstracte?).

În ce se traduce rasismul ăsta în România lui 2019? Că poate să vină la putere și mama partidelor, ăl mai lider politic, dacă nu ne plimbă ca Moise prin deșert până ne curățăm e tot degeaba.

Personal nici nu știu cum le-am (mai) putea explica rasiștilor că greșesc. Cum să-i spui mai clar faptul că un țigan cu resurse sănătoase poate face… sună a discriminare și când te gândești că trebuie să demonstrezi că o altă culoarea a tenului deține un creier funcțional.

Cum să-i faci pe unii să înțeleagă faptul că tocmai excluziunea socială te face să… Bine, mă aștept să apară cei care o să-mi spună că „au primit locuri speciale în școli, ce mai vrei?”. În 3, 2,…

Cele mai frumoase culmi sunt cele ale ironiei. Și mi se pare un gând superb acela că puștoaica asta „împuțită”, pe care o înjură colegii de clasă și șoferul microbuzului, ar putea face cândva un lucru notabil în viață de care să beneficieze chiar și „spălatul” ăla de șofer. Pe care trebuie să-l integrăm în societate. Eventual să-i dăm un loc special. Te-ai prins?

Oricum, cu fiecare om căruia i se refuză dreptul la educație ne mai dăm o palmă ca specie.

Sursă foto: Libertatea

8 răspunsuri

 1. Și noi avem dreptul sa nu fim furați, scuipați, sa nu puta lângă ei în autobuz, sa nu plătim bilete și pentru ei.. Etc. Asta e.. Ce sa facem dacă 99% dintre ei le strica imaginea celorlalți?

  1. Paradoxal e cercul vicios la toata treaba asta. Fiindca tot dintr-o discriminare continua si neintegrare in societate modernă pleaca si actiunile lor. Unde mai pui privarea lor de educatie, care rezulta tot de aici.

   E intr-adevar nevoie de generatii intregi pentru emancipare, dar nici „amancipatii” nu le prea dau dreptul la emanciparea fiindca ei au trait si crescut cu frustrarea de „astia ne vad inferiori sa moara familia mea” si transmit asta copiilor si in exterior se vede Tigan = asa nu. Emanciparea lor va incepe cu „primul” parinte tigan mai elevat putin care o sa zica..uite, in sfarsit incepem si noi sa fim acceptati ca etnie. Hai sa le aratam si noi respect si hai sa mergem la școlile lor, hai sa ii ascultam ca uite, e mai frumoasa viata cand nu esti frustrat si integrat, vezi tati?

   Si uite asa dintr-un cerc prea vicios se poate ajunge la armonie… in sute de ani dar ma rog..

 2. Vezi sa nu uiti sa mentionezi faptul ca familia si rudele fetei (toti doctori si ingineri, probabil), s-au dus acasa la sofer si i-au spus respectuos ca ii dau foc la casa.
  Astfel, focul care ar fi ars casa acestui diavol care si-a permis sa ii spuna viitoarei cercetatoare cum sa inchida usa, ar putea incalzi substanta aia cu care o sa vindece ea cancerul.

 3. Povestea cu rasismul nu este doar in Romania… numai ca la noi e pe fatza… in Anglia de ex. sunt mai subtili sau de ce credeti ca fac Brexit…
  Dar sa revenim la mioritele noastre… romanul e un personaj docilizat care nu isi poate exprima frustrarea fatza de anarhistii de tzigani decat asa… da sunt anarhisti dpdv social pentru ca ii doare in 14 de bucatica ta de societate… ei au regulile lor si nu si le leapada pentru nimic in lume… noi care am fost spalati pe creier sa avem bune maniere suferim cand ii vedem… da domne fura, cersesc ne fac tara de ras… samd lor nu le pasa de ce zic ceilalti de ei… noi suntem in stare sa mancam paine mucegaita in timp ce vecinul tigan si-o mai tras un mertzan din cersetorie si din furt… din punctul asta de vedere ei sunt mai adaptati sa traiasca…

 4. E pacat ca esti comendiant si uiti invataturile lui Bill Burr din “Never hit a woman”. Cum zicea Bill acolo? Nimeni nu intreaba ce exact a facut “victima”. Motivul trantirii usii poate justifica multe.

 5. Am intrebat 100 de discriminatori: „Daca copilul dv ar avea nevoie de un transplant de rinichi, celule stem, plaman, etc, iar singura compatibilitate pt asta ar fi cu o persoana din randul celor pe care le discrimineaza…… care ar fi alegerea? Organul discriminabil sau viata progeniturii discriminantului?
  Raspunsuri 100/100:
  Aaa….stai mai, ca asta e cu totul altceva.
  Adica: si-ar salva progenitura cu ceva tiganesc, dar tot nu ar echivala rinichiul, plamanul, stemul, etc, valoarea pe care o are respectul cuvenit unei fiinte umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.