Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oare lumea asta trebuie condusă cu biciul?

Chiar mă gândeam, într-un exces de zel pacifisto-ecologist, dacă planetei nu-i trebuie un dictator care să îngrădească tuturor dreptul de a mai fi proști și de a mai face rău. Trec deja prea mulți ani în care ne dăm seama că NU, specia asta NU-i capabilă să-și poarte de grijă singură, independentă, în democrație și pace. A, dacă am avea toți șanse egale (educație, sănătate, ș.a.m.d.) poate n-am avea nevoie să ne spună unul cu biciul unde să aruncăm gunoiul, dar cum unii cresc în corturi și alții în vile cu 10 băi, diferența va exista întotdeauna. Întotdeauna! Asta e, până nu plecăm toți de la start viața asta n-o să fie o întrecere corectă.

Planeta se-ncinge ca dracu, sute de orașe sunt învăluite de smog și nu mai vezi cerul de poluare și peste tot pe planetă explodează bombe pentru că cineva trebuie să vândă bombe unor cineva care a fost atât de îndoctrinat încât merită închis la nebuni și îndopat cu laxative.

Și cu toate astea, sunt unii care consideră că mai important pe lume e să se simtă EI bine, să aibe EI lucruri și tot EI să trăiască în luxul pe care EI îl merită. Pentru că suntem o specie de merituoși. Sunt mulți care se consideră nedreptățiți că nu mai pot fuma în spații închise, că nu mai pot merge cu mașina oricând și oriunde și că nu mai e în regulă să trăiască precum în neo-Evul Mediu secol 21. Și asta e tristuț pentru că ei vor/cer/merită/au nevoie/yolo, dar mai donează sau fac muncă voluntară pentru că tot ei fac/ajută/sunt buni/umani/yolo.

Și eu trebuie să tolerez atitudinea asta fiind ocupat să-mi cumpăr cel mai nou telefon, cel mai nou laptop, cea mai nouă mașină, cea mai nouă mâncare.

Făcând copil, crescând natalitatea, care de fapt nu înseamnă decât un mic consumator, el nefiind o bucurie pentru lume, ci un client pentru companiile de scutece și un viitor consumator de mașini, telefoane, haine. Perpetuum consumatorum.

E o rușine pentru specie că Volkswagen mai există după ce s-a demonstrat că au furat/mințit cu nerușinare. E o rușine că industria alimentară cancerigenă mai produce „d-ale gurii” după ce obezitatea a devenit un flagel. Serios, să nu pui lacătul pe ușa unor fast-food-uri doar pentru că au îndeajuns de mulți bani încât să cumpere Soarele? Ați văzut ce se-ntâmplă în Brazilia? Orașe întregi distruse de poluare și s-au investit mai mulți bani în stadioane. Care acum sunt inutilizabile. De chinezi ce să mai vorbesc.

Dacă suntem după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, să știți că Ăl de sus stă pe o canapea, obez, aruncând gunoaie pe lângă canapea, privind tălâmb la TV și scrolând netul de pe cel mai nou și divin smartphone.

Și știți ce? Nu pot să fug pe o insulă pustie cum cred unii că trebuie să fac dacă “nu-mi mai convine lumea asta”. Că nu știu niciodată cum un cretin aruncă o bombă în mare și se duce dracu’ frumusețe de insulă liniștită, pașnică și curată. Nu trebuie să fii nihilist să-ți dai seama că-i greu să mai trăiești pe planeta asta dacă tot ce vrei să faci este… să exiști.

2 răspunsuri

  1. Offf cat de mult te inteleg!! Eu am carnet de 3 ani si conduc doar de 4 luni e groaznic uneori!! Am senzatia ca ma strange strada, ca nu incap pe banda mea, si nu ai idee ce traseu imi desenez in minte pt a evita intersectiile aglomerate. Oare li se intampla doar femeilor chestia asta sa or fi si barbati fricosi??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.