Oare barza-i aduce pe oamenii proști?

Ieri postasem pe pagina de Facebook următoarea cioacă.

Printre alte comentarii am primit și mesajul pe care-l vedeți sus.

Stați liniștiți, nu aruncați cu trandafiri în femeie, că nu-i singura care gândește așa. Ce, n-ați mai auzit români să spună că „generația asta tânără e proastă/praf/muci/vai mama ei”?

Dar oare de unde vin aceste „generații proaste” despre care vorbesc plini de modestie înaintașii? De unde vin ei? Cine a adus pe acest pământ generația selfie-urilor oriunde, oricum? Cum au fost zămisliți copiii care plâng după tablete și care au un organ în plus, smartphone-ul?

Oamenii de știință n-au ajuns la un răspuns concret. Încă sunt blocați în a demonstra că vaccinurile și carnea provoacă autism.

Oricum, au eliminat ipoteze aberante ale unor conspiraționiști care propovăduiesc faptul că plozii de astăzi sunt rodul unor părinți inapți. Nu există așa ceva! Poporul ăsta grozav, neam de țărani și luptătorii lui „arde câmpul, otrăvește fântăna, fugi în munți”, neamul ăsta de veșnic victime, rasiști, antisemiți, homofobi, avari ș.a.m.d. nu putea da naștere unor astfel de specimene.

Să fim serioși, copilul de român e deștept, cântă la pian și vioară încă din pântec, primele cuvinte sunt un doctorat în științe exacte și inventează chestii pe care le fură americanii.

Generația veche își îndeplinește cu succes rolul parental, votând responsabil, dând un exemplu de civilizație celor tineri.

Ce blestem pe poporul ăsta, să fie cotropit (de nu știm unde) de o generație care ascultă Șatra Benz și visează să fie manager după ce termină școala. Școală pe care vechea generație s-a chinuit din răsputeri s-o aducă la un asemenea nivel.

Oare de unde vine „generația tânără și proastă”? Că din pântec românesc n-are cum…

P.S. – ce au făcut elevii de la Cluj e la fel de stupid precum tâmpeniile făcute de tinerii din anii 90… sau 80… sau 70… doar că p-ăia nu-i poza nimeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.