Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu-i Daniel de vină că lumea-i credulă

În ultima perioadă am citit pe internet tot felul de opinii care-l pun la zid pe PreaFericitul Daniel. Mulți îl blamează pentru că a acceptat banii donați de o bătrânică de 93 de ani.

Hai să nu ne inflamăm aiurea.

În primul rând vorbim despre o știre din oficiosul „Lumina”, ziar care-i pentru BOR ce e Antena 3 pentru Dan Voiculescu. Eu personal simt că povestea asta cu bătrânica de 93 care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului are ceva biblic în ea. Adică e plină de minciuni.

Mai avea să spună că bătrâna are mers pe apă până la București și așezând o bancnotă de 1 leu în mâna patriarhului s-a înmulțit de 10.000 de ori. De fapt, asta nu-i minciună, e adevăr. Daniel poate să înmulțească banii.

Dacă o bătrânică din Teleorman (de unde vin toți oamenii grozavi) a donat o căruță de bani bisericii nu-i mare știre. E țara plină de băbuțe care fac astfel de gesturi pentru purtătorii de rochii negre.

O vorbă din popor spune că nu-i prost cine cere, ci ăla care dă.

Patriarhia ar putea cere și rinichi, spermă și cornee. E dreptul lor să ceară, așa cum consider că-i dreptul fiecăruia să cerșească. Nu înțeleg de ce eu n-am voie să stau la colțul străzii și să cer milioane de euro de la trecători, dar BOR-ul poate. A, stai! Ăia sunt corporație și mână-n mână cu politicul.

Așa că nu-l mai blamați pe Daniel că se plimbă în limuzină și papă caviar de post din banii fraierilor. Nu l-am văzut pe Daniel să țină cădelnița la gâtul credincioșilor și să spună „dacă nu dați bani pentru Catedrală vă fac anatema!”. Nu.

Daniel stă în turnul lui de fildeș de unde-i face psihologic pe oameni. Donați? O să ajungeți în Rai. Nu donați? Inundații, cutremure și blenoragie pe pământ, și suferință veșnică în Iad. Dar nu-i vina lui că oamenii-s proști și-l cred.

Și KFC îți poate spune că ajungi într-un loc oribil dacă mai mănânci de la McDonald`s, dar e problema ta dacă îi crezi. Oricum, asemănarea dintre KFC și biserică e că-n ambele cazuri, după o vizită, simți o ușoară usturime în zona cavităților.

Știu, e urât să cerți o bătrânică, „nu se cade”, dar băbuțele astea pun pensia la temelia întoarcerii în Evul Mediu. Și până nu înțeleg ele ce se-ntâmplă, orice bășcălie la adresa BOR-ului este degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.