Ne și place duhoarea brânzită

Când jignește femeile te aștepți să fie ignorat de tot ce înseamnă suflare muierească din presă. Să nu mai accepte jurnalistele să lucreze pentru publicații și televiziuni care-i oferă spațiu. Să protesteze sub o formă sau alta. Dar nu se întâmplă asta.

(Doamnelor, poate vă revendicați respectul de sine și de aici).

Când jignește oamenii de altă etnie ai speranța c-o să refuze lumea să mai lucreze cu și pentru el. Cel puțin cei care nu sunt „români” ca el. Dar nu se întâmplă asta.

Când jignește oamenii care cred în alte basme spirituale ai crede c-o să fie desconsiderat și aruncat într-o peșteră unde să stea singur, pustnic. El și dumnezeul lui, autostivuitor. Dar nu se întâmplă asta.

Când se dovedește că-i un infractor te gândești c-o să-l ignore lumea. De ce ai promova bijnițari și de ce ai vrea să-i transformi în vedete? Dar nu se întâmplă asta.

Faptul că vorbește cu Dumnezeu, care-l ajută să facă bani, profit și performanțe lumești, nu-i semn de îngrijorare pentru nimeni.

El și Dumnezeu sunt tovarăși la cataramă. Pun fotbalul la cale.

Aproape că-ți stârnește mila când vezi cât este de folosit pentru cifre de rating. Jurnaliștii aleargă după prostiile lui și de multe ori ai impresia că-l stârnesc, știind c-o să spună o tâmpenie scandaloasă.

E mult cinism la mijloc.

Cum de nu s-a trezit până acum un reprezentant al cultelor să-l acuze de fariseism nu-mi poate confirma decât faptul că nimănui nu-i pasă. Nici măcar lui Dumnezeu nu pare să-i pese că un specimen vorbește în numele lui și face publice toate discuțiile intime pe care le au.

N-am auzit ca vreun preot să aibă oaie sub sutană și să spună „bă, dar nu mai avem puțină decență? Chiar lăsăm pe oricine să vorbească în numele credinței? A devenit gherțoiul ăsta ambasadorul creștinismului în România?”.

Ne place ciobăneala asta și degeaba ne dăm cu fesierii de pământ că vrem exemple pozitive și să promovăm valori. Circoteca asta delirantă e, de fapt, ce se vrea.

Popor de ciobani ancestrali, ne place candeala asta ieftină cu zer pe mâini și cravata aurită așa cum ne place durerea provocată de o scobitoare înfiptă la baza dintelui cariat.

Doar datorită fățărniciei locale nu-i președintele țării. Ne e rușine de rușinea noastră (disonanță cognitivă?) pentru că altfel Gigi chiar are stofă de președinte pentru români. Pare că ne reprezintă. E anacronic de potrivit. E atât de general valabil.

4 răspunsuri

  1. Sunt de acord cu tine. Mi se pare foarte exagerat ca om si nu prea ar avea ce cauta la televizor. Este un exemplu negativ pentru tineri, iar credinta aceea absoluta in Dumnezeu mi se pare falsa si de prost gust („palatul” de la Victoriei cu o cruce imensa aurita incorporata in gard).

  2. In urma cu câțiva ani buni am stat două nopți pe YouTube ca să vad ce spune acest cioban. E doar un mafiot analfabet. Multă lume proastă l-a votat cu speranța că poate se vor trezi cu o cărămidă de bani în ceafă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.