Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Metafora înzăpezitului cu BMW și semnificația lui B 881 WIN

Finalul de an ne-a adus poate cea mai frumoasă metaforă și predicție, o definiție pe care s-o purtăm cu „mândrie” și în 2020 ca fiind revelatoare pentru o importantă parte a acestui neam. Poate că tu nu te regăsești în cele ce urmează (și mă bucur sincer pentru tine), dar puțin din bărbatul „surprins” înzăpezit pe munte e în trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Posesorul automobilului marca BMW (nu mă pricep, dar pare și un model nou), cu numărul B 881 WIN, a fost filmat în timp ce pompierii se chinuiau să-i scoată mașina din zăpadă pe un drum închis circulației.

Bine, el n-a fost filmat. Nu știm cum arată, nu știm cine este, nu știm ce gândește, cu cine a votat, ce pasiuni are.

N-a coborât din mașină când se filma.

Din ce ne-a oferit presa cunoaștem doar faptul că-n momentul în care a intrat cu încrederea specifică redușilor pe un traseu închis și plin de zăpadă era în mașină cu doi copii și o femeie. Se presupune că era cu familia.

„Curajul” lui, considerat prostie de hateri, l-a transformat în vedeta finalului de an.

A văzut aproape o țară întreagă cum niște oameni, cărora probabil viața putea să le ofere altceva într-o zi friguroasă de iarnă dacă pe ei nu-i năpădea complexul salvatorului și nu voiau să fie pompieri, au dat la lopată-n viscol să salveze un părinte inconștient, un șofer inapt, un bărbat mic. Bine, inconștient pentru noi. El probabil a considerat isprava ca fiind cel mult o nereușită, un ghinion teribil. Nici vorbă de prostie în vocabularul lui. M-aș mira.

Sunt multe metafore revelatoare și triste în toată această „poveste”:

 • Întotdeauna se găsește un prost/mai mulți, ori naivi, care să te scoată chiar și din cea mai mare mizerie;
 • Cât de mică e cea mai mare amendă pe care poți să o primești?;
 • Internetul uită, ești doar un ambalaj într-o mare groapă de gunoi;
 • Parenting-ul românesc implică și acest zvâc, această forțare a limitelor (legale și meteorologice), lecție pe care e bine s-o predai și copiilor, viitori cetățeni onorabili;

Un om a considerat că poate să bată natura pentru că mimetismul de valoarea (BMW) l-a dus de nas. Ca el mulți alții.

Nu doar că a imitat succesul prin puterea mașinii, dar l-a mai și semnat: B 881 WIN.

Numărul mașinii, ales, e dovada clară a unui nou început (2020) presărat cu autosuficienți, motivați și ambițioși.

 • WIN – pentru că dacă spui „victorie”, simți „victorie”, scrijelești „victorie”, ea vine. Zâmbește vieții și ea o să-ți zâmbească înapoi. Așa-i când societatea crește proști încrezători.
 • 881 – în lumea spirituală a internetului ăsta e considerat numărul îngerilor pentru că vibrații cosmice și alte cele. Spiritism de asfalt.
 • B – să dăm satisfacție celor ce nu-s din București și nu simt bucureștenește: „miticii p*zdii!”.

La mulți ani!

2 răspunsuri

 1. Sunt total de acord cu tine. Omul e cretin. Și cui ii pasa? Mie nu.

  De ce îmi pasa mie? Îmi pasa ca pompierii aia sunt plătiți și din banii mei. Nu mai avea carburant sa își încălzească fesierii finuți? Sau ce nu mai avea de a fost nevoie ca o structura de intervenție sa își piardă timpul pe banii mei sa recupereze eșecul asta ambulant?

  Lasă-l tati sa îl scoată băieții de la tractări de acolo ca dacă mă scotea pe mine in afara carosabilului pe un drum deschis circulației, nu mă scotea rutiera din sant. Îmi recomandau o firma de tractari prietena și plecau in treaba lor. Sa nu mai vorbesc ca dacă pierd controlul mașinii încercând sa feresc Victoriosul și nu exista contact între mașini îmi reparam mașina pe banii mei și îmi mai deschideau și dosar pentru autovatamare…

 2. Hai sa va lamuresc eu. Cetateanul de la volam este strain, olandez sau belgian din ce am reusit sa inteleg eu, masina este una de birou, compania Winner. Il puteti gasi in Pipera la sediul companiei pentru detalii/interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.