Marş de pe canapea, „olimpicule”

Te-ai trezit. Ai un gust ciudat în gură şi încerci să-ţi aminteşti vag dacă şi cât ai băut aseară. Ai şi dansat puţin. Ce să mai, te-ai distrat. Te scarpini inghinal, te ridici din pat, te uiţi la ceas şi te gândeşti că s-a dus deja jumătate din ziua ta de duminică. Bâjbâi până la bucătărie şi pui ibricul pe foc. Vrei urgent o cafea ca să-ţi treacă mahmureala. Îţi aprinzi o ţigară şi îţi mai aşezi odată extremităţile genitale pentru un plus de confort.

Termini ţigara şi te duci la toaletă. Te scremi puţin, te scuturi şi te întorci în bucătărie. Îţi torni cafea în cană, mai aprinzi o ţigară şi deschizi Facebook-ul de pe telefon. Scrolezi, dai câteva like-uri celor care şi-au făcut selfie-uri pe plajă la mare, citeşti frustrările celor prinşi în trafic pe DN1/A2 şi mergi mai departe.

Deodată îţi tremură mâna pe telefon. Aproape că-l scapi, dar îl prinzi vârtos şi-ţi înfăşori degetele în jurul lui precum nişte ghiare. Spumegi şi-ţi scapă prima înjurătură în timp ce scuipi fum de ţigară din plămâni: „Să mă c#c pe voi de proşti! Cum dracu aţi reuşit bă să rataţi aurul?!”. Scrolezi mai jos şi vezi că situaţia e tragică. Am ratat medalii la numeroase discipline olimpice, şi la cele la care am ajuns pe podium n-am luat aurul. „Să mă f#t pe voi de proşti nesimţiţi! Uite-l şi pe boul ăsta cum zâmbeşte de pe podium, pe locul 2. Bă, losere!”. Gata, ziua ta e compromisă.

Te simţi trădat, pentru că tu ştii cât a investit ţara ta în curul unor sportivi şi câtă energie şi karma pozitivă au băgat în ei ca să meargă la Rio şi să vină cu nişte cocoşei de gât. Şi ăştia ce au făcut? Au luat argint, bronz sau nimic?! Păi bă, nici să nu vă mai întoarceţi acasă! Rămâneţi pe acolo în favele, nesimţiţilor care nu ştiţi să apreciaţi ţara care vă oferă tot.

Te enervezi pentru că ai vrut să vezi meciul, dar chiar dacă n-ai reuşit tu ţineai cu ei. Şi te gândeai la sportivii români. Eşti trup şi suflet. Tu respiri tricolor când joacă naţionala de handbal, cu toate că nu ştii numele multor jucătoare şi n-ai mai pus mâna pe o minge de handbal din liceu. Şi despre tenis ştii multe. Nadal, Halep, Simona, rachetă, fileu, d-astea. Ai jucat şi tu puţin, cândva, în parc.

Te trânteşti pe canapea, îţi mai aprinzi o ţigară şi deschizi televizorul. Dar pe ştiri. Pe Digi24 tocmai au început ştirile sportive. Minute bune afli ce s-a mai întâmplat în campionatul intern de fotbal. Rezultate, comentarii, bârfe, ce au mai mâncat jucătorii etc. Apoi vin ştirile sportive despre alte campionate de fotbal. Alte minute bune eşti informat cu privire la rezultatele înregistrate prin Spania, Franţa, Anglia, ba chiar şi Scoţia. Şi în final apar şi loserii noştri de la Olimpiadă. Ăştia cu argintul de gât. Îţi sare muştarul. Stingi televizorul. Eşti prea nervos. Mândria naţională a fost pătată şi te simţi trădat în simţirea patriotică.

Pui mâna pe telefon şi-ţi suni prietenii. Programaţi o întâlnire la o terasă, să beţi şi voi o bere pentru că „de când n-am mai băut? Hăhă, de aseară!”. Ieşiţi la bere, staţi la soare. Vorbiţi tot de fraierii de la Rio care n-au fost în stare să câştige aurul. Diseară mergi la Rihanna, dar când te întorci acasă după concert te aştepţi să avem nişte medalii în cont. Altfel…

Proştii dracu’.

Poza asta n-are legătură cu textul... cred.
Poza asta n-are legătură cu textul… cred. (sursă EuropaFm.ro)

 

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.