Numele meu este anxietate și am George Bonea.

L-au prins pe Ghiță, dar n-am uitat ceva?

Gata, au reușit să-l găsească pe Ghiță și lumea – pe Facebook – a intrat într-o frenezie soră cu moartea lui Iliescu.

Glume, poante, acareturi. E bine.

Nasol că le-a luat 4 luni să dea de el, dar uite că poliția sârbă l-a prins prin Belgrad pe când savura o pleșcaviță și se gândea că România n-a dat niciodată o trupă la fel de bună ca S.A.R.S..

Pe când ăia de la România TV își urlă cântecul de lebădozauri obosiți (sper), lumea uită un lucru foarte important: formațiunea politică condusă de cuplul Ghiță&Diaconu a reușit un scot de 2,7% la alegerile de acum 5 luni.

O să spuneți „George, 2,7% nu contează. E un scor rușinos”. Este?

Văzut de la înălțimea scorului făcut de PSD, da, PRU este o flegmă pe un bulevard cu 5 benzi pe sens. Dar dacă ne coborâm la nivelul mucozității expectorate o să remarcăm un lucru îngrijorător: 194.724 de români și-au oferit încrederea unui partid precum PRU.

Opa, 194.724 nu mai pare un număr insignifiant, nu? Brusc ăia 2,7% nu mai sunt pielea capului chel al lui Ghiță, ci o armată de oameni.

Da, textul ăsta nu-i despre Ghiță, ci despre alegătorii lui.

194.724. E ca și cum toți oamenii din Oradea ar vrea o țară condusă de Ghiță&Diaconu. O Brăila – plus împrejurimi – devotată unor astfel de politicieni. Buzău + Suceava = Love PRU. Acum se-nțelege importanța acestui 2,7%?

Nu omit faptul că Ghiță n-avea treabă cu partidul ăla, apendice PSD, și tot ce-și dorea era să prindă un loc în Parlament și imunitate. Nu scot din calcul faptul că-i o șulfă. Dar votanții lui rămân. Sunt printre noi.

Ok, l-au prins pe mișel. Bun. Să-l rezolve și să ne întoarcem cu toții liniștiți la ratele noastre. Dar cu restul ce facem? Că Bogdan Diaconu s-a repliat și-a făcut o relație politică-heterosexuală cu Gigi Becali, PRM și Noua Dreaptă. Într-una sobornicească și apostolească purtare de tricouri cu Zelea Codreanu și propovăduirea arhaismului neoș.

O să-mi spuneți, din nou, că nici formațiunea asta, să-i spunem CÎH (Coaliția Înapoiaților Habotnici) n-o să rupă gura târgului.

Să ne mai uităm puțin peste cifre:

  • PRU vine cu vreo 190.000 de alegători;
  • Gigi Becali aduce o turmă solidă de pomanagii, săraci cu duhul și vai de steaua lor;
  • PRM e penibil de mic, dar e clubul intim al dacomanilor creștini cospiraționiști. Mulți și ăștia;
  • Noua Dreaptă înseamnă tineret mult, voluntari cu nerv, zvâc și ușor de manipulat. Unde mai pui că unii-și impun punctul de vedere cu o civilizată bătaie.

CÎH, cu muncă și bani, poate ajunge la un 4-5% la următoarele alegeri. Poate chiar mai mult. Cine să-i oprească? Cine-i sponsorizează?

Important e să-și lase figurile pătate în spate, să împingă fețe noi și „pure” pe liste și – prinsă puterea de picior – să înceapă o divină curățenie. Nici nu trebuie să facă mare brânză în Parlament, la început. Doar să propună chestii populiste care să fure ochii instabililor din PSD/PNL/PLM…

Și uite cum 2,7% înseamnă ceva. Trebuie doar să vedem cum integrăm în secolul XXI o armată de peste 190 de mii de oameni care cred/au crezut în Sebi Ghiță, Bogdan Diaconu și Vlad Țepeș. Și repede, că nu știm ce o să se întâmplă în plan extern și ne trezim brusc cu niște „vinovați” interni arătați cu degetul de CÎH și alții.

Hai că știți rețeta, istoria se repetă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.