Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Iohannis, răspund eu pentru tine

Președintele Klaus Iohannis a fost luat la 13-14 de pastorul baptist Viorel Iuga cu privire la modificarea Constituției în ce privește căsătoria: să fie doar între un bărbat și o femeie, nu între oameni care se iubesc.

Mi se pare interesant faptul că a-nceput să se umfle coliva în toți, nu doar în reprezentanții BOR. Fabulos faptul că tot mai multe secte, sectuțe și sectuloaie se aliază într-unul sobornicesc și aspostolesc țel de a-i f*te pe gay (ha!). Și-au găsit numitor comun în asta, dar între ei nu pot ajunge la un acord astfel încât să nu mai interpreteze Biblia în fel și chip. Divin paradox, nu alta.

Iohannis a răspuns așa cum e normal și demn pentru orice președinte de secol 21, motiv pentru care mă gândesc să-i dau prețiosul Like înapoi. Mai aștept. Vreau să-l văd mai des luând astfel de poziții.

Precum rahatul ăla care uită să-ți iasă din corp și te trezești că vrei iar la toaletă la 5 minute după ce te-ai ridicat de pe WC,  Liviu Dragnea a declarat că și el e pro-familie tradițională, cu o singură condiție: să fie îndeajuns de prost cuplul heterosexual încât să voteze PSD-ul pentru doi mici și-o bere.

Cât despre Viorel Iuga, m-am gândit să-i răspund eu la prețioasa scrisoare:

„Nu vă este permis!
Domnule preşedinte Klaus Iohannis,
Aţi auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat şi v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-aţi promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegaţii, vă vedem la întâlniri despre care nu ştim cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are nişte valori pe care cred că le cunoaşteţi sau ar trebui să le cunoaşteţi. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a aşteptat şi continuă să aştepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe.”

În primul rând, domnul Iuga confundă funcția de președinte într-un stat democrat cu aceea de dictator. Sau Dumnezeu.

Iohannis este incapabil din multe puncte de vedere, dar funcția de președinte nu implică să dai cu pumnul în masă, să ordoni ca de mâine să fie arestat Dragnea și toți care scuipă semințe pe stradă. Președintele are și o funcție de… imagine națională.
D-aia Iohannis merge în delegații. Cu toate că Iuga nu vede rostul acestor plimbări, fiind limitat la ce-i plămădește Ăl de Sus în proximitate, plimbările astea sunt bune. Dar când ești precum Moromete și nu vezi dincolo de glie e greu.
Poporul l-a votat ca să scape de PSD (la care o să ne întoarcem furtunos în iarnă) și ca să schimbe imaginea de președinte RadioȘanț. Binele și-l face tot poporul. N-o să-ți strângă Iohannis gunoiul.

„În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat ca că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate.”

În campania electorală câștigată de Iohannis, madam primar Firea a subliniat că președintele nu e om complet pentru că n-are copii. Deducem că nu-i de partea familiei, nu?
În spiritul ipocrit și infect, specific purtătorilor de hram, familia este o structură rigidă, arhaică, în care nu primează respectul, iubirea și înțelegerea, ci doar sexul biologic.

Nu-l văd pe Iuga să-i ceară președintelui o poziție vis-a-vis de femeile bătute, de soții alcoolici sau față de infidelitatea în cuplu.

„Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebaţi cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei şi nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte şi nu ne permite să le folosim greşit. El este Creatorul Bisericii şi nu îi permite să fie şi să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului şi nu ne permite să îl profanăm cum dorim.”

Delir religios de cea mai joasă speță. Da ieșiți domnule Iuga la vot, cine nu vă lasă? Faceți campanie politică în biserică, precum ceilalți frați pro-creștinism. Vă reține cineva? Ce șantaj sinistru, ce întoarcere în Evul Mediu.

Eu zic să plusați. Spuneți că-l pârâți pe Iohannis la Doamne-Doamne. Că nu-i mai aduce Moș Crăciun cadouri. C-o să plângă tablourile lui Arsenie Boca.

„De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetăţeni care iubim ţara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignoraţi sau chiar să vă bateţi joc de credinţa noastră, de convingerile noastre şi de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.
Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar şi pentru curajul de a fi de partea adevărului şi de a-l mărturisi indiferent de riscuri”.

Asta cu plătitul taxelor e amuzantă. Și serios, nimeni nu-și bate joc de România mai mult ca voi. Sunteți ridicoli, retrograzi și o rușine pentru evoluție. Vedeți că vă caută cineva la telefon. E secolul I. Întreabă când vă întoarceți acasă. Cică să-l luați și pe PF Daniel și pe Dan Puric cu dumneavoastră.

Sursă foto: Doina Bejenaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.