Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Genul ăla de mamă…

Îi știți pe părinții ăia care au impresia că au născut lingouri de aur? Că ei n-au făcut sex, ci iubire divină și așa au făcut o comoară de copil. Nu au vreun sfânt, dar sunt ferm convinși că “al lor” e un îngeraș frumos, simpatic și incredibil de deștept. Ceilalți copii sunt cât de cât.

Sunt părinții ăia care-ți vorbesc la muncă despre câtă căcuță a făcut copilul lor și cum timpul petrecut de pici pe oliță e o bucurie pentru planetă.

Cu fiecare scutec murdărit de plodul lor se mai naște o pasăre Colibri, un pipi în pat înseamnă un sezon cald pe litoral și dacă a plâns toată seara e pentru că-n războiul din Ucraina mor oameni nevinovați.

Apoi copilul lor crește și e cel mai deștept, cel mai cuminte, cel mai bun sportiv, un viitor pictor de succes, asta dacă n-o să-și facă o trupă de muzică iubită de întreaga planetă, ori o să fie președinte de țară, ales de toți, iubit de toate.

badea 2

Cam așa-i mama lui Mircea Badea. O doamnă care n-a putut să stea deoparte când al ei plod își lua papară virtuală de la o româncă din străinătate. Adică se vede din Canada că Mircea-i un meltean, dar nu! El e de fapt un cetățean integru, minunat, scrie poezii, bate motocicliști nemernici, distruge sisteme dictatoriale și salvează bieți moguli.

Nu știu ce-i mai rușinos.

Că pe Mircea-l apără mămica sau că doamna Badea nu-și lasă copilul să-și vadă de viață și să accepte că nu-l iubește toată lumea și nu vedem cu toții ce zeu este? Poate trebuie să meargă cineva la el la bloc și să strige: „Doamna mama lui Mircea? Ne lăsați să-l facem pe Mircea de rahat așa cum și este de fapt?”. Cum de n-a venit doamna Badea să-l urecheze pe motociclistul tupeist? Eu înțeleg că-și iubește copilul că mna… e al ei… atâta s-a putut, atâta a făcut, dar e o vorbă: „când mulți îți spun că ești un lingău, te duci și te culci”. Să-nțeleagă doamna Badea că fiecare pârț dat de Mirciulică nu-i o ieșire de geniu. Nici măcar când flatulența ia liftul.

Până una alta, Mircea are programată o ședință foto pe oliță pentru că pozele mamei din portofel s-au învechit și vrea să se laude că plodul ei e capabil să se c@ce și-n capul oamenilor, nu doar în viitorul lui.

badea 3

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.