Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Generație de live-agii

N-ai timp să citești? Ascultă:

Voiam să încep prin a spune că mi-am făcut o tradiție din a lua la mișto mari corporații precum Vodafone, dar dacă mă citești de mai mult timp știi că nu mi-a scăpat nici binging-ul, linging-ul și alte derapaje superbe prin care mari branduri vor să racoleze clienții. Că asta e, o racolare îmbrăcată în cuvinte frumoase.

Acum a-nceput campania cu vlogării și trebuie să-i felicit pe cei din spatele proiectului, vlogării fiind viitorul, chit că ne place sau nu.

Interesant la noul spot Vodafone este că te îndeamnă să stai mult pe net dacă vrei să primești net. Practic, să te filmezi cât mai mult pentru a câștiga. Net. Să te filmezi oriunde. O să-mi spuneți că-i o exagerare artistică. Dar e? Chiar e? Să nu uităm că doi puști s-au urcat pe un tren acum câțiva ani, și au fost electrocutați, pentru că așa au văzut într-o reclamă la Cosmote. Să nu subestimăm prostia.

Și nu, nu e fun/cool/trendy să te filmezi ca un dement în fiecare moment al zilei. Deja e îngrozitor faptul că s-a umplut Facebook-ul de mii de puști care dau drumul la Live și stau așa… ca legumele, vorbind despre nimic. Divertisment d-ăsta la prima mână amputată.

Ce face Vodafone este genial: știe că suntem o generație de narcisiști bolnavi, muritori după atenție, și a exploatat nebunia cu live-urile pe Facebook.

Dacă-ți mai spune că te și premiază pentru a sta ca țicnitul online și a filma orice nu-ți mai rămâne decât să dai click pe Live și să-ți arăți viața 24/7.

Puștimea, target-ul campaniei (bine gândit Vodafone, îți prinzi clientela de când sunt puști), o să facă live-uri fără sens sperând la net-ul ăla cadou. Se vor crede toți BRomania, omițând faptul că-n spatele succesului pe net stă conținutul de calitate (rareori), sau penibilitățile jenante (în cele mai multe cazuri).

Bonea, ești invidios!”. Nu știu cât e invidie și cât e lehamite.

Știu sigur că Vodafone și alți ca ei nu vor da bani – fie și lui BRomania – să-i încurajeze pe tineri să citească, ori să mănânce sănătos. Adică, Big Bang!, unde mai e fun-ul să faci sport dacă nu faci live pe Facebook?

Și să nu uit: poți câștiga un Live cu Antonia, cântăreața! Viața ta e completă!

Apoi, în timp, când o să tragem linie și-o să ne dăm seama că suntem o specie de obezi, egoiști, cu un respect de sine sub genunchiul broaștei și cu o pareză la mâna în care ținem telefonul, o să dăm vina, emfatic, pe educație. Uitând că periodic o minte sclipitoare din spatele unei corporații spune: „le place să mănânce rahat? Hai să ambalăm rahatul în culorile brand-ului și să le dăm un premiu”.

Bravo Nemafone!

P.S. – și dacă stai pe net s-o arzi funny ca BRomania mai bine pune mâna pe o carte. Și dă-ți cu ea în față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.