Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Filmul „Mortdecai” e interesant precum hârtia creponată

Plecând de la faptul că nu-s cinefil, nu mă interesează premiile din domeniu și nu dau doi bani pe notele de pe IMDB putem continua o recenzie sinceră, fără panaș și cuvinte mari. Filmul Mortdecai? Slab. Bine, nu neapărat slab, dar mediocru. O lecție pentru toți fanii lui Johnny Depp: nu tot ce face acesta e extraordinar. Acum că am stabilit asta putem continua.

Mortdecai e un film cool de dragul cooleanului.

Avem mai multe elemente din acest registru, parcă adunate de pe 9gag și băgate-n film: mustăți, atitudine galantă, mafia rusească, stereotipuri, spionaj, glume ușurele. Când mă gândesc la toată tevatura și câți bani s-au băgat în promovare mi se face milă. Milă de oamenii care pierd aproape două ore-n cinematograf, zâmbind la maxim două-trei secvențe amuzăntuțe și în rest așteptând finalul. Ca să-ți dai seama cât de previzibil e filmul îți spun doar că terminarea unei pungi de pufarine implică mai mult suspans și întorsături de situații. În film Mordecai pleacă din punctul A, trece prin B și ajunge la C.

El și strungăreața aia făcută jenant cu un marker negru. N-are rost să analizăm prestația actorilor, căi Johnny sau madam Palton. Filmul e prea de Antena 1 la ora prânzului ca să mai conteze.

Serios, nu vreți să vă vorbesc despre hârtia creponată? Sau despre această vreme superbă de noiembrie? Ori despre faptul că brazii în ghiveci mor prea repede?

A, ba nu! Are și filmul o calitate: coloana sonoră. Atât! Bun, am fost și eu drăguț azi. Să se noteze că nu-s hater.

Un răspuns

  1. Se pare că unii au prea mulți bani, și-au luat patalama de producător și cheltuiesc banii care cu siguranță de milion la sută nu sunt câștigați prin vreo activitate cerebrală sau de alt fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.