Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Eu nu omor pentru oricine

Conform unui sondaj recent, peste 50% dintre români vor reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Așa cum a spus și Moise Guran, în timp ce armatele moderne ale lumii se străduiesc să minimizeze prezența umană pe front, noi o dăm ca-n secolele trecute: chemăm tineri la cazarmă, le punem pușca-n mâna și dacă nu facem față răzbelului o să ne retragem toți în munți, nu înainte să ardem mall-urile și shaormeriile.

Nu doar pentru că sunt un pacifist-tolerant nu-s de acord să pun vreodată mâna pe o armă, dar pentru cine nu știe de la tați și bunici, armata (alea 9 luni sau mai mult) înseamnă un chin.

Plecând de la faptul că „armata te face bărbat”, de cele mai multe ori armata te face un roboțel, frustrat, obedient și capabil de tot felul de josnicii. Parcă-i experimentul Stanford. Nu supraviețuiești decât dacă-ți place viața strictă.

Și trebuie să te gândești serios înainte să pui mâna pe o armă, ori să te urci la cârma unui avion, că-s toate vechi de ani de zile. E ca și cum ai participa la Formula 1 cu o Dacia 1300, revopsită și „dotată” cu spoilere și eleroane.

De departe cel mai important motiv pentru care n-aș face armata și nici măcar nu aș da curs unui război (da chiar, cum e să ignore tot poporul un război și să se trezească atacatorii că n-au un popor contra căruia să lupte? Troll War) e războiul din Ucraina. Anul trecut prin martie eram la Kiev, dornic să văd ce se-ntâmplă în capitala Ucrainei în timp ce în Donbas se murea pe capete. Ce credeți?DSC_2943

DSC_2911Exceptând revoluționarii (maxim 2.000 de oameni) care-și instalaseră corturi în centrul orașului, alegând ei să trăiască precum în sec. XV pe bulevard, restul cetățenilor își vedeau de ale lor. Mâncau la Mc, shopping la Mall, mergeau la meciuri, etc. Adică viața continua cu toate că la 400 de km se murea pentru ei. Și pe mulți nu-i interesa.

 

Așa o să fie și la noi.

Unii vor sta în nămol prin tranșee, de gât cu o pușcă din 1900toamnă, iar la București se vor mai ridica 10 mall-uri, Connect-R va cânta într-un concert organizat de Oprescu și BOR-ul va inaugura șantierul pentru Catedrala ReMântuirii Neamului.

Și pentru ce? Copiii mei pot crește și-n altă țară, unde-i pace și liniște și ești amenințat că-ți închide factura la telefon, nu cu arma. Viața în care te zbați pentru siguranța familiei „te face bărbat”, nu armata. Că dacă mori ca prostul pe front „pentru ei” nu-i ajuți cu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.