“Egstraordinar bă, acum că nu se mai fumează o duce țara mai bine?”

Cam așa își încep unii polologhia anti-legea anti-fumat. Pleacă de la același veșnic raționament că problema în care sunt EI implicați nu e cea mai mare problemă a țării.

“Adică era fumatul primul lucru de interzis în țara asta? Să interzică domnule furatul! Ori aruncatul gunoaielor prin păduri! Ori parcatul aiurea! Tam-nesam și-au găsit că suntem noi fumătorii problema… ete scârț!”. Și așa mai departe. Adică să-i discriminăm pe cei care găsesc o plăcere din a arunca gunoi pe stradă, ori să-i discriminăm pe șoferi.

Din păcate specia asta n-a reușit să-și dea seama care-i singurul și primordialul motiv pentru care ne merge prost. Unii spun că-i religia de vină, alții că-s politicienii, masonii, gheii, ungurii sau evreii. Dar nu se știe exact ce și cine.

Cu toate astea, uneori încercăm să ne facem un bine. Că-i spunem “nu mai fuma peste tot” sau “strânge după câinele tău”, omenirea își dă uneori o palmă peste ceafă și spune “bă, dacă tot nu pot să dreg toată planeta, hai măcar să-ncerc să curăț cocina în care mă scald. Uite, cică nu-i bine să fumez în locuri cu nefumători…”.

Da, n-o să resolve legea anti-fumat corupția din țară.

Și știți ce? Nici măcar o lege anti-corupție nu va rezolva această problemă. E ceva bolnav în noi de ne face să spunem mereu “o rezolv eu cumva… știu pe cineva…”. Și poate nici schimbarea sistemului educațional nu va schimba nimic. Poate nici o lege anti-parcat ampulea, ori o lege prin care să nu mai ai voie cu mașina prin oraș, fiind permis doar mersul cu bicicleta sau mijloacele de transport în comun.

Nu există lege care să le rezolve pe toate, mai ales bubele alea mari. Dar poate că împreună, aplicate, rezolvă din probleme.

Poate că dacă de mâine îi discriminăm și pe șoferii care vor să meargă peste tot cu mașina, pe cei care vor să fumeze pe stradă, pe ăia care-și plimbă câinii peste tot, ori pe cei care vor să mănânce semințe oriunde, o să transformăm societatea asta în ansamblu. Uite cum din „discriminare” în „discriminare” e toată lumea fericită, sănătoasă și liniștită.

Și dacă tot s-a aprins subiectul cu fumatul, cum vă sună o lege care să interzică fumatul pe stradă?

„Bă Bonea, ești absurd!”. Poate că da. Dar vedeți voi, mulți fumători nu se preocupă de soarta chiștoacelor și cele mai multe ajung pe jos. Evident că TU arunci la coș, persoanele de față se exclud… Dar ăilalți?

Nu-s destule coșuri de gunoi? Discutabil, dar chiar și acolo unde sunt pubele tot sunt chiștoace pe jos. Așa că interzicem fumatul pe stradă. Asta e. Dacă nu-i simț civic și oamenii nu-și bat obrazul, de ce să investesc eu, stat, în pubele (pe care nu le folosiți) și măturători? Cheltui bani aiurea. Pentru ce? Acciza și taxele plătite de fumători? Profit pentru corporații? „Fericirea” fumătorilor? Care apoi, fumătorii, ajung prin spitale cu sănătatea țăndări? Mor și îmi sar alții în cap că se face scrum neamul românesc, bolnav și nepopulat? Bă, poporul ăsta nici când îi vrei binele nu te vrea.

E deja paradoxal să văd un fumător spunând că suntem controlați de Illuminati, când de fapt suntem conduși de vicii și „nevoi”. Băieți deștepți ăia din spatele lor.

În concluzie…

Ce ne mai place să mergem în străinătate și să vedem lucruri frumoase pe care n-o să le avem niciodată la noi pentru că ne îngrădesc “drepturile”, ia mai dă-i dracu de occidentali că nu știu nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.