De ce gătesc veganii „cârnați” și alte baliverne crude

Vă rog frumos (vă rog și-n paranteză) să vă rupeți 11 minute și 46 de secunde din prețiosul timp pentru a viziona următorul clip.

Deci? A râs și țelina din debara? Mă bucur.

În primul rând, de remarcat ingredientul principal: autosuficiența. Domnule, „artist plastic”. În 2017 nu-ți mai spune publicul că ești artist. Nu te recomandă numele, ori cariera. Spui tu cu gurița ta că ești artist. Nu ești bucătar. „În primul rând” ești artist plastic și apoi bucătar/holticultor/proctolog ș.a.m.d..

Așa o să fac și eu când mai merg la vreun eveniment, o petrecere, o instalare de Windows. „Numele meu este George Bonea și, în primul rând, sunt artist facebookastic. Dar pentru bani și pateu pun flyere în cutii poștale”.

Acum, revenind la lucruri serioase.

Cum mama mea! (care-i bucătar, apropo) să spui că gătești raw-vegan. Raw-veganii nu gătesc. Să gătești înseamnă să cunoști chestii complicate: temperaturi, amestecuri termice, timpi de fermentare, proprietăți ale cărnii și legumelor. Nu știu, lucruri d-astea!

Raw-veganii se joacă de-a gătitul. Nici nu știu de ce stau în bucătărie. Ar putea prepara totul la o bucătărie d-aia de jucărie, pentru copii de 5 ani. Pe cuvânt, risipă de electrocasnice, lemn, scaune. Cu 3 „străchini” de plastic își fac treaba.

Uuuu, ai pus caju la înmuiat? Frate, cum ai reușit? Jamie Oliver știe d-astea?

Ai tăiat ciuperci crude? Fantastic! Să-l sune cineva pe Michelin să-ți dea 10 stele!

Nu-mi spune, ai dat semințe prin blender? Și ai pus zeama aia peste ciuperci înmuiate? Gătești splendid! Îmi vine să-mi scot dinții de plăcere. Oricum, la ce altceva să-i folosesc…

Ești un părinte model.

Îți lași copiii să mănânce orice? Foarte bine. Ești un om minunat pentru că-i lași să aleagă între morcov și ardei gras. Ce norocoși sunt. Sunt sigur că le strângi balele pofticioase după pizza într-o sticlă și-n ele înmoi migdale pentru ciorba de „vită” raw-vegană…

Și legat de asta. Care-i faza cu veganii care „gătesc” chestii cu notă carnivoră: cârnați, burger, hot dog, ciorbă de burtă și alte aberații. Asta arată, mai mult ca orice, cât de mult se zbat să nu mănânce carne. De ce și-ar mai boteza mâncarea după rețetele carnivore?

Să-și facă domnule zeamă de caju, nu „supă de burtă” raw-vegană. „Burger vegan”? Legume în chiflă. Ce mai urmează? Ceafă de spanac și fleică de brocoli?

Trăiți într-o negare și râd molarii de voi.

P.S. – știu că am băgat vegarnii și raw-veganii în aceeași oală. E ok, nu suferă nici măcar un animal. (să vedem câți vegani vor face eroare de logică și vor crede că am spus că-s animale).

 

Sursă foto: Bihoreanul

Un răspuns

  1. Poate ar fi util sa se uite fiecare in farfuria lui, pardon, viata lui. Iar dincolo de tot, vezi umanitatea si grija lor pt animale.
    Concluzia: scoate barna din ochii tai pt a vedea sa scoți paiul din ochiul meu.
    Respect pt Vegani. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.