Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cum o să fie la alegerile din 2024

Am o rugăminte la voi. Las rândurile de mai jos cu dorința de a ne revedea în 2024, în preajma alegerilor, să discutăm pe baza celor menționate de mine în acest text. Vă invit să nu vă grăbiți în a face judecăți de valoare privind predicția mea. Mai aveți răbdare trei ani cu mine, sunt doar un biet Nostradamus de București.

Dar înainte vreau să vă invit să citiți postarea doamnei Mona Dîrțu (din păcate platforma de blog nu-mi permite să postez direct din Facebook așa că am dat copy-paste postării și vă invit să vă duceți la ea pe profil pentru aprecierile pe care le merită):

A, păi în noiembrie trecut Klaus Iohannis ne-a rugat, la microfon, ceva: să mergem la vot, că numai așa putem îndepărta “definitiv” PSD „de la butoanele puterii”. A doua zi după vot, a venit din nou la microfon și ne-a anunțat că gata, bravo nouă: PSD e “în afara deciziei politice”.318 zile mai târziu, citim prin presă despre scenariul prin care PSD urmează să capete șefia Camerei Deputaților, adică funcția nr. 3 în stat, “dar și accesul la banii publici pentru primarii săi, prin numirea de către liberali a unui ministru independent politic la unul dintre ministerele cheie – Dezvoltare sau Finanțe”, cf. Hotnews. În contrapartidă, șeful PNL Florin Cîțu (“rămân cel mai mare inamic al PSD”, ne asigura acum trei luni pe Facebook) ar urma să primească, cu sprijin PSD, funcția nr. 2 în stat, șefia Senatului. Dacă negoțul de cai descris în aceste scenarii se materializează, asta e cea mai mare țeapă pe care și-a luat-o VREODATĂ electoratul PNL. Nu, nu se compară cu USL: în 2012 alianța PSD-PNL era la vedere – trecută, în clar, pe buletinele de vot. Oamenii știau exact, în 2012, pe ce pun ștampila.De data asta nu a fost așa: cei care au pus ștampila pe PNL, care se jura că vrea „depesedizarea” țării și guvernarea „într-o coaliție reformatoare”, au fost păcăliți de acești doi indivizi – Klaus Iohannis și Florin Cîțu – care una au promis vreme de 4 ani, neîncetat, obsesiv, și acum se pregătesc să facă fix invers

.***

IOHANNIS, CUVÂNT CU CUVÂNT

◼︎ 24 NOV. 2020, cu două săptămâni înainte de alegeri: “Pe 6 decembrie, *îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă!* Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre […]. *Doar cu un Guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate în Parlament*, putem să continuăm schimbările care deja au fost începute în acest an și să facem marile reforme așteptate”.

◼︎ 7 DEC. 2020, a doua zi după alegeri: “PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri – europarlamentare, referendum, prezidențiale – *PSD poate să rămână în afara deciziei politice*”.Am consemnat doar aceste două declarații anti-PSD ale lui Iohannis. Dacă mai vreți, dați search cu “PSD” pe site-ul Administrației Prezidențiale. E totul acolo – transcris, corectat, cu diacriticele puse.***+ CÎȚU, TOT CUVÂNT CU CUVÂNT

◼︎ “Desemnarea mea este o garanție […] *a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României*” (la 20 februarie 2020, când Iohannis se ocupa de declanșarea anticipatelor și l-a desemnat premier pe Florin Cîțu).

◼︎ “A venit momentul! *A venit momentul să scăpăm România de PSD*. Așteptăm acest moment din prima noapte în care Grindeanu, astăzi numărul 2 în PSD, a semnat ordonanța 13”. (3 decembrie 2020)

◼︎ “Pentru mine lucrurile sunt clare. PSD reprezintă *cea mai mare nenorocire* care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară”. (12 septembrie 2020)

◼︎ “PSD trebuie să dispară. După 6 decembrie avem nevoie de o Românie #FARApsd. Noul Parlament are datoria față de români de a ancheta TOATE derapajele dicataturii PSD-iste. *Vă garantez că așa vom face*”. (2 decembrie 2020)

◼︎ “Cât tupeu pot să aibă acești infractori. PSD rămâne același *grup infracțional organizat* care doar vrea să-și scape corupții de pușcărie” (6 octombrie 2020).

◼︎ “Rămân *cel mai mare inamic* al PSD” (29 iunie 2021, Facebook)

◼︎ “Luptăm împotriva PSD, luptăm pentru România!” (25 sept. 2021, la congresul PNL prin care a fost ales președintele partidului)

◼︎ “[…] mă refer la cel mai corupt și putred partid al României, PSD” (29 august 2021, Facebook)

◼︎ “PSD minte cum respiră” (30 sept. 2021, Facebook)

◼︎ “Domnule Ciolacu, AJUNGE! Somez PSD să oprească terorismul economic” (11 octombrie 2020, Facebook)

◼︎ “V-am spus că *PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României*. Nu am exagerat cu nimic” (16 septembrie 2020, Facebook)

◼︎ “*Nu lăsăm PSD să arunce România în aer*. Ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României” (22 septembrie 2020, Facebook)

◼︎ “PSD-ul nu se schimbă. Este tot PSD-ul lui Dragnea, Tudose, Dancila, Valcov, Grindeanu care are un singur obiectiv – să omoare sectorul privat” (22 august 2020, Facebook)

◼︎ “PSD vinde România! *Trebuie să știți ce vrea să facă PSD cu România*. De doua luni de zile PSD ne amenință cu moțiune de cenzură și mă acuză că îndatorez România” (25 iunie 2020, Facebook)

◼︎ “Tupeu de PSD-ist. Pentru a-l salva pe Dragnea, PSD a trecut prin Parlament modificări la legile justiției în câteva zile. Atenție! În câteva zile! Acum, *când este vorba de viața românilor PSD tergiversează adoptarea legii care salvează vieți*” (14 iulie 2020, Facebook)

◼︎ “PSD încearcă de două luni de zile să distrugă capacitatea statului de a lupta cu crizele de sănătate și economică. *Credeam că Ciolacu a atins maximul ticăloșiei atunci când a jucat poker cu sănătatea romanilor* și a șantajat guvernul că nu votează prelungirea stării de urgență” (29 aprilie 2020, Facebook)

Acestea fiind zise, vă spun de pe acum cum simt c-o să fie la următoarele alegeri prezidențiale.

PSD o să pună pe afiș cea mai bună față. Niște bârfe spun că e vorba de Firea. Nu știm, e prea devreme. Firea e o opțiune bună, dar mai e până la alegeri așa că PSD mai are timp să crească/zugrăvească un personaj care să placă electoratului lor (în principal).

PNL o să pună pe afiș un alt gard pe care stă frumos costumul. Cîțu? Discutabil. Are tot timpul din lume să devină cel mai antipatic liberal din istoria post-decembristă, aspect de care se ocupă cu sârg încă de pe acum. Bolojan? România nu-i Oradea și Oradea nu-i reprezentativă pentru România. Și nici Bolojan nu-i vreun sfânt. Probabil PNL o să se trezească în al 11-lea ceas că are nevoie de altcineva. Repet, un gard. Eventual unul mândru.

USR+ o s-o joace p-aia cu Cioloș (dacă lucrurile nu se schimbă senzațional). N-o să meargă. N-ajunge în turul doi din motivele pe care le voi spune mai jos. Orice alt candidat propus de USR+ va ajunge președinte doar în mintea celor care dau 25 lei pe o cafea de 2 lei cu poze mișto pe Instagram.

AUR poate să propună pe cine vrea. O să sperie oricum. Până în ziua alegerilor o să stea toată țara cu frica-n sân că un partid cotat cu vreo 10% șanse ar putea câștiga cu 90% pentru că românii, adânc în suflețelul lor, vor un lider „autoritar, cu credință și care știe sigur care-s hoții și ce să facă cu ei”. Nu ne cunoaștem între noi și trăim permanent într-o dilemă a prizonierului.

Acum, trecând peste șansa ca AUR chiar să prindă turul al II-lea (depinde și cât de adânc se afundă România într-o criză economică/de personalitate/de analfabetism politic-emoțional-funcțional), cred că în ultima rundă a alegerilor vom avea tot PSD-PNL. Clasic.

USR+ o să treacă iar printr-un val de comunicare execrabilă pentru electoratul simplu (office-pretențioasă-din vârful smartwatch-ului), probabil ceva conspirații, neînțelegeri în partid („noi ce doctrină avem?!”) și o altă promisiune de luptă anti-PSD/PNL în care nici propriul electorat nu prea mai crede.

PSD o să joace iar hora patriotică, indiferent de candidat. O să se pupe brâuri sfinte, o să se vorbească înlăcrimat și cu sughițuri de „țărișoara noastră”, încercând să pupe voturile AUR și să călărească valul frustrării naționale.

PNL nu trebuie să facă nimic. Gardul poate să stea. Eventual să spună platitudini. Poate chiar Gheorghe Hagi să-i scrie discursurile. „Să depesedizăm țara 2.0”. „Să facem să ok”. „Prin noi însuți”. Lumea va vota masiv gardul pentru că este (în percepția de moment) „răul cel mai mic”.

O să câștige gardul. La limită.

Pentru că până în 2024 au plecat deja mulți dintre cei care tot votează „răul cel mai mic”. De fapt, dacă pleacă destui e posibil să câștige PSD-ul. Dar dacă iese gardul o să dezamăgească între 6-9 luni de la începerea mandatului. Atât el cât și partidul lui. Votanții gardului vor avea un deja-vu la nivel de aromă bucală. Vor mai pleca din țară și așa se va subția și mai mult tabăra celor care votează „răul cel mai mic”/„orice, dar nu PSD. Și de AUR nici nu vorbim”.

Pentru cei care nu votează rămâne cum am stabilit. Niște idioți, grataragii, proști, ai nimănui, indiferenți, ignoranți, micționagii electoral. Toți.

Dacă greșesc ne citim în 2024.

5 răspunsuri

 1. „Pentru cei care nu votează rămâne cum am stabilit. Niște idioți, grataragii, proști, ai nimănui, indiferenți, ignoranți, micționagii electoral. Toți.” Dar cum poți să spui așa ceva? Ei nu au cu cine să voteze, nu au găsit nici un Făt Frumos pe cal alb, așa că nu votează. Faptul că se vor duce la un grătar în mijlocul naturii, sau într-un city break, reprezintă doar o coincidență!

 2. Nu vad niciun candidat de asa zisa dreapta-centru in finala prezidentiala. Asta pentru ca bataia va fi pe muchie intre PNL si USR sa ajunga in turul 2, langa PSD. Posibil sa vedem procente egale, dar care sa nu treaca de 15%. Asta pentru ca PMP mai poate fura iar lejer un 5-6% cu un profil de tip Paelologu.
  Deci cine intra in turul 2? Candidatul AUR.
  Si la final, sunt de acord cu tine. Se va vota raul cel mai mic. In cazul asta, PSD.
  Un fel de 2000 redivivus.

  Ne citim in 2024

 3. Nostradamus, te-ai cam umflat în pene, ce mari predicții? E clar pentru toți că așa este și așa va fi 🙂
  Eu votez cu cine zice popa și primaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.