Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cocalarii de azi, eco-cocalarii de mâine

Elitismul ăsta fals de „ascult doar Radio Guerrilla”, „beau ceaiul doar la Cărturești în timp ce ascult jazz austriac la walkman” sau „îmi place să ies la party-uri în case vechi, mucegăite, semi-căzute, unde se ascultă o muzică altfel și manele-n mod ironic”, îi face pe unii să nu vadă realitatea dincolo de propria originalitate.

Nu există bicicliști cocalari, ori șoferi de electrice și hibride care par catapultați din cele mai albe X6-uri și Q7-uri.

Așa ceva nu s-a existat.

Îmi pare rău că trebuie să vă distrug corola de minuni, dar obligați de legi, context (puteți să-i spuneți cum vreți), meltenii de azi fac logica tranziție spre eco-cocalărism.

Fondul e același, se schimbă doar forma.

Acum se aruncă chiștoace de țigări și din Prius, nu doar din sinistrele Loganuri „tunate” cu uscător de rufe pe portbagaj.

Și șoferii de ecologice se bagă-n față pe linia de tramvai, forțează galbenul și rămân ca văcarii în mijlocul intersecției, blocând traficul. Ok, nu poluează, dar tot proști sunt. Și hibrida lăsată pe prima bandă, pe avarii, tot mașină e.

Ca să nu mai spun că toate mașinile astea, cu 0 emisii, vin dotate cu același blestemat de claxon, primul lucru pe care-l auzi după ce se pune verde.

Bicicliștii? Ohoo, sunt atâtea de spus și aici. Și nici n-am să mă leg de ăia care nu stau la semafor. E prea ușor.

Cel mai mult îi disprețuiesc pe bicicliștii care se-mbracă de Turul Franței și se duc să dea ture-viteză prin parcuri, printre copii, bunici și alți bicicliști care vor să facă o plimbare relaxantă.

Apoi sunt ăia care fumează în timp ce merg pe bicicletă (nu știu cum poți face asta) și aruncă mucurile de țigară pe jos.

Printre iubitorii de ciclism sunt și cocalari isterici, grăbiți, specimene care fac depășiri la limită, te-nghesuie, se bagă-n fața ta, ori frânează de să intri-n ei.

Acestea fiind zise, ne paște un viitor similar prezentului, doar că puțin mai verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.