Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cine gândește așa?

S-a viralizat pe Facebook un comentariu primit de youtuberița (ce drăgu` sună) Anne-Marie Chelariu la un video. Ăsta e mesajul:

Acum întrebarea firească e „cine gândește așa?

Putem să ne distrăm în această frumoasă zi de luni și să-l analizăm pe domnul „Mascul Dominant” plecând de la pariul că el reprezintă un procent măricel din bărbații patriei (și poate o mică parte din femei).

„Mascul Dominant”.

Uite un nume bun pentru un pseudonim. Titulatura din buletin e posibil să nu exprime nimic. Grigore poate să fie și hetero și gay. Mihai sună a bărbat care poate domina o femeie, dar poate sta și sub papucul ei. Laurențiu poate ascunde o atitudine de cavaler medieval, ori unul care suge tocul și adoră să fie înjosit de prințesă. Dar Mascul Dominant exprimă cel mai bine ce-și dorește de la sine purtătorul numelui (online).

„Mascul Dominant” nu lasă loc de interpretări.

„Mascul Dominant” e un altfel de a-ți spune „GicuBMW” când tu conduci Logan.

Poza contului e posibil să fie sinceră (adevărată!) și să fim în fața unui Mascul Dominant de o simplitate egală cu a prosopului pe care-l pun șoferii de TIR pe scaun. El este dominant în ciuda aspectului. Asta arată de fapt valoarea masculinității.

Dar ce mesaj ne transmite ambasadorul masculilor alfa?

El este definiția aproape perfectă a omului care s-a ratat în secolul în care trăim. Apelurile lui repetate la pornirile animalice „specifice” homo sapiens sunt demne de un biped peste care sute de ani de evoluție socială au trecut cu viteza luminii. N-a înțeles nimic.

E posibil să nu-i placă genul ăsta de lume. Cu reguli.

Mascul Dominant face apel la niște ipoteze despre cum era umanitatea acum câteva mii de ani, presupuneri care-i vin mănușă în contextul în care nu se adaptează cerințelor actuale.

Femeile de 13-18 ani care se îndrăgostesc de violator” e o perspectivă care poate părea corectă dacă ne raportăm la cum (credem că) funcționau oamenii când dormeau pe jos, în peșteri. „Violul este normal, consimțământul este un construct social” e o altă perspectivă demnă de un om care crede că societatea nu trebuie să respecte reguli dacă vrea să îi fie bine.

Mascul Dominant consideră (cel mai probabil) că inclusiv a nu-i da cineva o piatră în cap pe stradă e un construct social. Faptul că până acum n-a fost omorât pentru un colț de pâine e semn de „construct social”.

Mascul Dominant a citit câteva chestii despre cum gândeau strămoșii noștri, a amestecat cu niște concepte religioase arhaice și a rezultat că pe vremea aia era mai bine, mai corect, mai normal.

Și mai ușor pentru masculi ca el.

Din sinceritatea acestui personaj de Youtube trebuie să înțelegem un lucru important: oamenii care glorifică anii parului în cap și violatului la gura peșterii merită o societate pe sufletul lor.  

Îmi e greu să înțeleg cum ai putea schimba gândirea unui adult care în 2020 a înțeles că e un construct social să nu violezi. Dacă a mai făcut și copii e grav.

Ce se poate face în astfel de situații?

Democrația are limitele ei. Nu putem cuantifica gradul de periculozitate dacă alegem să trăim cu astfel de specimene în proximitate și personal nu sunt dispus să-mi asum riscuri. Știu, sunt lipsit de curaj din moment ce nu-mi doresc să conviețuiesc în preajma unor violatori declarați.

Ok, dacă din empatie nu-i putem aduce pe calea cea civilizată (non-mascul dominatoare) măcar îi putem aduna, le dăm un petec de pământ și îi lăsăm să trăiască precum în anii de glorie ai pietrei ascuțite. E un gest creștinesc să îi lăsăm să se guverneze după regulile pe care le simt în străfundul amintirilor de când vorbeam cu onomatopee.

Nu știu dacă e semn de slăbiciune umană, ori „construct social”, dar consider că e de bun simț să lăsăm animalele să trăiască între ele și să nu intervenin în legile naturii.

Dar să fie gardul înalt și electrificat.

12 răspunsuri

 1. Scursura din subiect este scursura unui trecător sovietic care la rândul său scursura sovietică a violat o femeie de pe teritoriul acestei țări. Sunt de acord cu soluția ta pentru eradicarea acestor scursuri fără conștiință și suflet! Președintele Malaeziei din 2004 a făcut curățenie în țară, de la violator, ucigaș, corupt și cu dovezi concrete le-a oferit câte un glonț.

 2. Bine disecat specimenul. Partea tare din commentul lui e ca daca citesti atent el vorbeste doar de stimuli exteriori. Dupa el fata de 12 ani se imbraca cu fusta scurta nu pentru ca poate asa se imbraca si prietenele ei, ci pentru ca este la varsta in care se poate reproduce si cauta un „mascul dominant” care sa o vio… Aham. El nu spune nimic de faptul ca atunci cand a fost mic a fost respins mult de fete, si probabil e si in prezent.
  Genial George. Faci o treaba buna!

  1. Dacă nu era celebru la el în cartier,a devenit acum. Și nu merită! L-ar durea mai tare să fie ignorat dar acum se simte important.

 3. Omul chiar are dreptate. Daca se imbraca precum niste cu..e vor fi tratate ca unele. Si inca o treaba. Cand musulmanii si ma.mutele africane violeaza copii si femei nu-i pasa aproape nimanui. De zeci de ani tiganii violeaza romance si nu tin minte niciun caz de tigan spanzurat. Se pare ca gandul si cuvantul sunt taxate cu mare asprime iar autori de viol scapa fara cazier.

  1. Ai dreptate Exterminatorule, daca te imbraci precum curvele clar ca vei fi tratat ca o curva, f*meile au devenit niste scursuri (majoritatea dintre ele), femeia abandonat traditia si a lasat modernismul sa-i futa mintea. Trebuie sa facem ceva in privinta asta sau umanitatea va cadea in mana (((lor))) .

   1. Facem ceva spunand ce este de spus. Spunand mai ales ce nu vor panaramele sa scoatem la lumina. Adevarul suprem este ca TOATE-S LA FEL!

 4. Câteodată îmi pari cam feminist, în sensul rău al cuvântului.
  În cazul ăsta te acidulezi degeaba. Tipul ăla e doar un prost și nu merită atenție. Iar părerea lui nu reprezintă chiar așa de mulți bărbați cum crezi tu.

  1. Exista feministe/feministi extremi, dar cred ca George a aratat de multe ori ca nu se afla printre ei. Poate nici macar printre feministi. Iar aici nu a aparat femeile (adica nu a spus ca `e dreptul lor sa se imbrace cum vor`, sau ca `imbracamintea nu inseamna „da”` etc.), cat a condamnat gandirea de Homo erectus a `Masculului Dominant`.
   Insa intelegerea si interpretarea textului intra in programa clasei a 8-a.

   1. maimuta, Omul acela a spus doar adevarul. DIn cate se vede tu condamni gandirea. Dar cum ramane cu toate curvele care debordeaza de mirosul de pula in ziua de astazi? Fapta este mai putin importanta? Si nu aperi femeile daca le bagi in cap ca este ok sa se imbrace si sa se comporte ca niste curve penale. Vrei sa aperi femeile? Atunci spune-le sa revina la traditionalism altfel vor fi lipsite de orice drept si toate protectiile vor fi anulate. Nu ne plictisi cu efortul tau de a gandi. Esti o gaura, nu ai rationament.

  2. tu esti prostul si fatalaul. Vezi ca tu esti incadrat la baietel bun si fraier neatragator. Asa te vad toate femeile. Rad de tine in fata ta cat si in spatele tau. Esti bun numai sa cari bagaje, cumparaturi, sa muncesti si sa le dai banii tai. Este un betard. Femeile se culca si procreaza cu barbatii de care spun ele ca sunt misogini. O sa fii umilit in viata de nu te vezi. Esti un beta si beta mori. Vezi ca punand gaura pe piedestal nu inseamna ca poti sa si intri in ea. Nu te lasa gaura nici sa o vezi. Hahah, ce de beta care fac pe eroii! Patetici!!

 5. Cum a ajuns Romania sa fie populata de baietei care ar face orice pentru atentia femeilor? Astia de acum ar zice si ar face orice pentru a fi pe placul femeilor. Dar stiti ce este mai trist si vor descoperi cu intarziere? Femeile nu se umezesc si nu isi desfac picioarele pentru feministi. Vor sa admita sau nu, sunt doar niste milogi cu frica de masculinitate. Femeile se culca exact cu cei mai agresivi barbati. Exceptiile de la regula au aparut o data cu fatalaii care imita barbatia. Sunt si panara d-alea care trec de instinctul feminin. Si in final toti lingaii papucilor de femei nu isi transmit gene. Asa corecteaza Mama Natura degenerarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.