Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cea mai mare jignire: să te-ngroape unde nu te vrea nimeni

Eu nu știu cum sunt protocoalele-n monarhie, că n-am avut niciodată curiozitatea să mă documentez îndeajuns de mult și nici n-am avut noroc să mă nasc din spermatozoid și ovul de sânge regal, dar ce s-a întâmplat cu regale Mihai mi se pare de o tristețe…

… sinonimă cu viața lui.

Parcă întreaga viață a lui Mihai a fost sub semnul ipocriziei și prefăcătoriei. Nu c-a avut el vreuna dintre cele două calități, ci pur și simplu a avut ghinion să fie înconjurat de astfel de oameni.

Revenind la moartea lui.

Cred că Bărbosu` are un simț al umorului foarte negru din moment ce n-a dat ploaie cu foc în ziua când social-democrații olteni au mărșăluit comemorativ pentru rege. Am văzut înregistrările. Oameni simpli, nea mărini proverbiali, îndrăgostiți de Ion Iliescu, dar cu un respect neînțeles (nici de ei) pentru rege. Că așa au zis la partid.

Dar finalul mi se pare cel mai trist: l-au înmormântat în România. Regele Mihai e nevoit/forțat/constrâns de protocoalele (cred) să-și odihnească trupul în pământ unde, de fapt, n-a fost niciodată dorit.

În 1990 nu s-au dus lupte pentru păstrarea lui în țară, ba chiar a fost validată mișcarea lui Iliescu prin alegerea lui ca președinte. Apoi, timp de 28 de ani, n-a existat niciodată un demers real pro-monarhie. Câteva retrocedări și asocieri, cele din urmă ajungând să provoace un deserviciu coroanei.

Și acum să te-ngroape pe pământ românesc? Să te viziteze turiștii români și să se laude că au fost la mormântul unuia despre care n-au învățat mai nimic în cărțile de istorie? Ori au învățat minciuni, multe încă propagate de politicieni?

La cât ghinion a avut Mihai în lumea pământeană nu mă mir dacă după moartea lui Iliescu (când o să fie) o să fie scos din Rai. Că l-a învrăjbit Ilici pe Dumnezeu.

2 răspunsuri

  1. De unde sa incep…vezi ca ai zis ca Curtea de Arges e in Oltenia, iar introducerea e putin cretina. Lasand asta, oamenii nu trebuie sa fie monarhisti ca sa aprecieze un om si sa aiba respect pentru ceea ce a fost. Acum cu ‘tara in care a n-a fost iubit’ nu stiu ce sa zic, daca te uitai la stiri pe subiect vedeai ca au fost mii de romani care au stat cu orele sa-l vada, manipulati prosti, care cuva stiau pana si ce flori prefera omul. Sigur stiai si ca in 2011 atunci cand a tinut un discurs in parlament s-au strans un milion de bucuresteni sa-i zica sa nu plece. Si nu in ultimul rand nici mie nu imi place ce scoala ai facut. Eu am invatat destle lucruri despre regat la istorie, inclusiv ca Curtea de Arges nu e Oltenia la geografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.