Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Cătălina Ponor, aterizare de nota 10 în politică

Din patru în patru ani partidele politice fac transferuri de imagine. Precum în fotbal, așa și-n politică. N-avem școli. Nu creștem tineri care să cunoască fenomenul, ci aducem oameni de peste tot și facem un terci. Doctrinar. Ce mai contează faptul că un partid cu numele de stânga pune în aplicare măsuri de dreapta, ori invers? Mandat să fie, cașcaval să se strângă.

Deja sunt cunoscute escapadele PSD-ului în lumea bună a vieții românești. Au dat iama în sportivi, cântăreți și alte celebrități, oferind un loc pufos în Parlament oricui aducea un plus de imagine.

Ce bine au făcut țării năstașii și iordăneștii puși ca ecusoane în funcții înalte? Au fost pentru politică fix ce sunt eu pentru asociația de locatari din bloc.

Cel mai nou transfer de imagine pe care și-l dorea PSD-ul se numește Cătălina Ponor. O știți. De când urca pe podiumuri cu aurul la gât.  Din vremurile când știrile sportive vorbeau 3 minute despre succesele ei mondiale și 15 minute despre Gigi Becali. E printre cele mai cunoscute femei din România, după Loredana Chivu, Iulia Albu, Daniela Crudu, Elena Udrea, Eba, Ilinca Vandici, toate asistentele TV, toate soțiile de fotbaliști, toate cântărețele dezbrăcate, toate cântărețele îmbrăcate, Olivia Steer, vreo trei blogărițe de fashion… și apoi ea, Cătălina Ponor. În Top 10.000 Femei Celebre e sigur.

Ponor a refuzat invitația social-democraților și asta e un mare plus pentru ea. Sunt sigur că nu voia să-și mânjească medaliile olimpice de rahat politic.

Viața de după gimnastică nu-i grozavă. Știm asta. Cu medalii de aur nu se fac banii din tenis, ca să nu mai zic fotbal. Unde mai pui că te pensionezi și devreme. Dar tot poți face altceva. Orice altceva, dar nu politică pentru PSD. Sincer, am dubii că Ponor știe politică, ori ar putea avea un plan fezabil pentru sportul românesc. Da, ar promite împinsă de unii să zică vorbe, dar n-o s-o lase nimeni să facă vreo minune în domeniu. Că nu-i de interes. Nu e ăsta domeniul de unde se pot sifona banii ăia frumoși. Și sună prost „baron al gimnasticii” spre deosebire de „baron al autostrăzilor”.

E bine că Ponor nu-și duce ambiția sportivă mai departe.

Ea a fost extraordinară la bârnă. Dar nu poți face nimic pe bârna lui Dragnea, nănău olimpic de la atâtea baliverne. La paralele de partid e horror, că-n PSD toate-s paralele. A fost bună la sărituri, dar indiferent câte șuruburi ar face, tot nu poate să sară peste conducerea de fier a partidului. Cât despre sol… sper ca acest partid să ajungă în aer.

Nu vă liniștiți. PSD-ul caută în continuare oameni. Nu vor avea putere, dar în schimbul imaginii vor sta pe un scaun bun vreo patru ani.

Fază tare! Ai putea să primești textele pe mail. Tot ce trebuie să faci e să-ți lași e-mail-ul mai jos. Și PIN-ul de la card. Nu, glumesc. Nu glumesc.

[subscribe2]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: