Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Bietul Cheloo” de dragul mariei

Observ că are loc un fenomen interesant în rândul românilor pro-marijuana: prea mulți sunt empatici vis-a-vis de situația cântărețului Cheloo. Presupun că știe toată lumea că DIICOT a găsit o rezervă impresionantă de magiun într-o casă deținută de parazit (în sensul că-i membru al trupei Paraziții).

Și uite cum s-au pornit mulți într-un splif să spună  că „bietul Cheloo”, „marijuana nu-i rea”, etc..

Mă bucur că până la ora asta nu s-a pus de un protest serios pro-Cheloo sau pro-maria pentru că nu-i contextul. Ba chiar aștept cu teamă momentul când mai mulți artiști se vor aduna într-o  suflare să-l susțină pe Cheloo. N-aș vrea ca un personaj precum el să rămână în istorie ca fiind motivul pentru care nepoții mei vor putea arde un cui, ori că la bătrânețe, cancerizat de stres și mâncarea procesată, o să bag un Moș Crăciun să-mi râd durerea. Nu de la Cheloo trebuie să plece lucrurile.

Spatele lui Cheloo...
Spatele lui Cheloo…

Să nu uităm că-n spatele omului pentru care se naște empatie, și asta doar pentru că mulți suntem pro-maria, stă un homofob, rasist, antisemit, sexist și… e ceva ce nu urăște Cheloo?

Da chiar, cum dracu a ajuns o plantă asociată cu pacea și toleranța să fie pe placul lui? Cum poți să ai mentalitatea lui Cheloo și să bagi iarbă? Chiar încerc să-mi imaginez un Cheloo spart: „frate, mă simt așa bine… uuu, pace, unicorni, țigani morți, elefanți de pluș, gay în țeapă… viața-i mișto!”.

Așa că gigiconul merită o soartă mai bună-n România. Să fie legal și să se militeze pentru el din rațiuni logice, nu emoționale, că „bietul Cheloo”. Da, e stupid să faci pușcărie pentru o buruiană despre care se știe că-i bună, dar știți câți amărâți sunt la răcoare de la un cui? Cu ăia nu mai ține nimeni?

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.