Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Andreea Marin, femeia puternică din spatele fondului de ten

Există două categorii de cunoscători ai fenomenului “Andreea Marin”:

  1. Ăia care știu că și-a furat-o constant și cu iubire de la Ștefan Bănică jr., se gherăia mediatic cu Răduleasca și în timpul muncii reunea verișori pe ruta Spania-România;
  2. Cei care știu că e implicată în campanii umanitare frumoase, pentru mame, copii cu probleme, etc;

 

Din păcate despre faptele ei cu adevărat bune știm prea puțin, doar ce mai aflăm la o căutare de Google. Dar în general prima caracterizare o eclipsează pe a doua.

Știm din presa tabloidă că-i place luxul. Nu se laudă, dar se afișează. Foarte bine, până la urmă-i treaba ei cum își cheltuie banii și n-o poate lua nimeni peste picior că n-a ajuns la mindfulnessu’ Andreei Raicu, divă care probabil merge pe jos oriunde și mănâncă scoarță de copac.

Ce vedeți mai sus este o reclamă Avon. Avon are câteva merite: a convins multe femeie că pot avea produse cosmetic “de lux la prețuri accesibile” și are pagini parfumate, astfel încât dacă ești săracă te poți freca la subraț cu pagina 16 și o să miroși a Givenchy o zi întreagă.

Ce vedeți mai sus este un citat. Despre care am dubii că a fost rostit de Andreea Marin. Probabil l-a gândit cineva pentru ea. Îmi vine greu a crede că Andreea Marin și-a luat câteva ore libere de la ce altceva face pentru a scrie așa ceva:

“… o femeie puternică este o femeie frumoasă”

Andreea Marin are o părere prea bună despre ea. E frumoasă doar în ochii UNORA. Pentru alții (precum și subsemnatul) este… meh. Femeie. Am văzut mai bune, am văzut mai rele. Știu femei mult mai puternice și nu așa “frumoase” ca Marin. Știm cu toții. Sunt acelea care ne-ncântă cu muzica, tablourile sau cărțile scrise.

Dar a primit de la Avon niște bani ca să-și pună fața în panou și să convingă casnicele că ea se spoiește cu produse Avon, nu d-alea scumpe cumpărate direct din Paris, de la mama lor. Nuuuu, voi trăiți cu impresia că și Andreea Marin abia așteaptă noul catalog Avon și freacă pagină cu pagină.

Și-a primit bani precizând că “ea e puternică pentru că-i frumoasă”. Vai de capul ei de putere când o să-i cadă pielea la bătrânețe, când nu-și va mai putea controla ridurile cu fond de ten. Ce o să facă? O să se sinucidă fiind „urâtă și slabă?

 

Eu știu că ONG-urile pro-femei/feministe nu vor mișca un deget. Grupurile astea pulsează doar când vreun grobian trimite femeia la cratiță, nu când o divă își dă cu părerea.

 

Andreea Marin. Fondatoarea fundației “Prețuiește viața”. Mai pardon: Fundația “Prețuiește viața dacă ești frumoasă”.

Un răspuns

  1. „are pagini parfumate, astfel încât dacă ești săracă te poți freca la subraț cu pagina 16 și o să miroși a Givenchy o zi întreagă”, partea asta mi se pare foarte tare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.