Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Alcool cu energizant? De ce nu fresh de portocale cu Furadan?

avertismentul-oamenilor-de-stiinta-energizant-vodka-34209-1

De mai bine de o săptămână se vorbește în presă doar despre tânărul de 25 de ani din București care a murit „surprinzător” într-un club din Mamaia după ce a consumat mai multe pahare de alcool cu energizant. Asta după ce prietenii lui au recunoscut că omul venise în concediu obosit și se zvonește că avea și ceva probleme de sănătate.

 

Cu toate astea, toată lumea e șocată: „cum de a murit? Nu ne vine să credem!”.

 

Aș putea să umplu textul ăsta cu link-uri despre cât de proastă e combinația dintre alcool și băuturile energizante (hai măcar unul!), dar mai bine hai s-o vorbim p-aia sinceră: românii nu știu să se distreze. Cel puțin nu în concedii.

Exemplul prezentat mai sus nu-i singular. Așa se distrează majoritatea românilor în vacanțe. După luni de zile de muncă, stres, nervi, griji, mulți nu pleacă în „concediu de odihnă” ci „concediu de mucificare”. Ce dacă ai probleme cu inima, ori organismul tău are mai multe nevoie de somn și liniște decât o babă anchilozată de nămol și băi la Pucioasa? Mergi la munte/mare/grătar/bulgari = te spargi frățică! Ejti prost, trece viața pă lângă tine și nu te distrezi?!

Nu bat câmpii: n-aveam cultul grijii de sine. Mulți nu merg la medic decât în ultima clipă, ne tratăm singuri, luăm pastile după ureche, ne rugăm la Sfântul X, Y, Z, să ne scape de boli, cheltuim bani pe pastile minune de la teleshopping, „las` că trece de la sine”, ș.a.m.d.. Faptul că oamenii se minunează la un deces survenit pe fondul oboselii și al consumului de alcool cu energizant arată cât de retrograzi suntem privind sănătatea. Nu-i nimic senzațional, e doar logic și normal.

Discutând cu alte persoane despre subiectul ăsta mi-au spus „știi, sunt multe persoane care beau alcool cu energizant… nu înseamnă că mor toți!”. 

Nu acum. Suntem toți unici și viața ne f*te după cum îți este norocul. D-aia unii bețivi fac ciroză la 25 de ani și alții trăiesc liniștiți toată viața cu toată că au ținut sticla-n mână mai mult decât tot ce au mâncat vreodată. Fiecare moare în ritmul lui și tu trebuie să te asiguri că nu tragi tare s-o faci prea devreme.

Unde mai pui că e și puțin ironic. Trăim în societatea în care toți știm că „vinul după bere e plăcere, dar berea după vin e un chin”. Adică știm un minim de chimie-alcoolică. Până la urmă, cine-s oamenii ăștia care beau alcool cu energizante? Sunt ăia care-ți spun că „strici” vinul cu apă? Că berea fără alcool e ca femeia fără p*zdă?

Vrei s-o arzi cool? Poftim și alte variante prin care poți să te sinucizi și apoi să produci rumoare:

– cafea cu Coca-Cola;

– vin roșu cu somnifere;

– bere cu pastile pentru hipertensiune;

De fapt, amestecă tot ce știi că n-ar avea ce să caute împreună în același pahar. Ce se poate întâmpla?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.