Numele meu este anxietate și am George Bonea.

🎧Prostia nu-i o invenție modernă

N-ai chef să citești? Ascultă:

A devenit o obișnuință ca la câteva luni să se viralizeze pe internet (cel puțin în bula mea) o imagine comparativă între o postare făcută de vreo vedetă (neapărat una cu gluteus mare) și un intelectual (care nu postează poze cu gluteusul).

Lumea se dă de ceasul morții că lumea-i proastă și vedeta are mai multe aprecieri.

Se pornește tăvălugul: „ne ducem dracu`!”, „o generație de proști!”, „suntem pierduți!”.

Nu contestă nimeni faptul că numărul proștilor a crescut, dar e un rezultat normal al faptului că și populația a crescut. Raportat la procentul de proști de acum 100-200-…-jpe sute de ani suntem tot pe acolo. Cifrele diferă și canalele unde se manifestă proștii (internetul a liberalizat manifestarea ineptă), dar altfel sunt tot atâția ca în restul timpului.

Nu-i o minune faptul că un cur atrage milioane de aprecieri și un studiu/o carte/un film extraordinar moare în obscuritate.

E stupid să credem că asta se întâmplă doar acum.

Credeți că-n istorie oamenii se înghesuiau să-i vadă lucrările lui da Vinci, ori să vadă condamnările publice?

Când s-a apucat primul om să picteze pe pereții unei peșteri, acum zeci de mii de ani, sigur era unul în alt colț al peșterii care spunea „HEI! Eu pot să-mi dau cu balegă de mamut pe față fără mâini!”. Ghiciți cine avea mai mulți prieteni și fani?

2 răspunsuri

  1. Ai dreptate. Nu e o chestie noua dar totusi nu prea tind nici spre ideea de prostia e constanta de-a lungul eternitatii.. ar fi prea dubios sa existe o forta care sa tina prostia la putere pentru ca asa e mai misto.. depinde si de context, de evolutia sociala, de directia in care o ia lumea , de ce faci tu cu noul mediu aparut, de cum alegi sa iti iei informatiile, daca te lasi sau nu influentat de consumerism si hedonism , de reclame.. daca stam sa ne gandim acum 200 de ani nu exista marketing, p.r. plasare de produse , moda mallurilor americane si etc, bobonete care mananca cipsuri si bea bere in show fara sa se sesizeze nici un CNA, mediatizarea retardismului in televiziuni, copiat de la ameficani si transpus sub moda buzatelor proaste si arogante gen dragusanca si crudoaica si asa mai departe.. moda vine, moda pleaca.. totusi fiecare chestie lasa amprente..

    1. Înainte nu aveai cele enumerate, dar îți erau impuse. Și cu cât țineai populația mai proastă cu atât era mai simplu și mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.