Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Idee de bijniss: cum să te îmbogățești dacă ești țigan?

Am văzut cu toții că-n weekend CEO Daniel și-a încordat moaștele și a spus că el e de acord să renunțe la salariul de la stat dacă BOR-ul primește înapoi ce a luat pe nedrept Cuza-n 1863. Da, vorbim de o treabă din 1863. Adică Daniel nu doar că nu întoarce obrazul, dar dacă-l supărăm o să ceară despăgubiri de la români și pentru că într-un acces de furie Vlad Țepeș a lovit cu gheata gardul unei mânăstiri.

Și știți ce? Hai să le dăm! Cât vor? Juma’ dețară? Foarte bine. S-o primească, oricum n-are cine să se supere, doar “peste 80% dintre români sunt creștini declarați” și mădulare vii ale colosului bisericesc.

 

Dar știți ce? Tocmai mi-a venit o idee de bijniss: dacă biserica se dă în stambă pentru un scandal de acum două secole, propun să-i taxeze și societatea civilă. Cum? Simplu:

Am scris în titlu “țigan” pentru că-n același secol când Cuza îi lăsa pe bisericoși fără bazele corporației de azi, ăi mai sfinți aveau sclavi. Se zvonește că biserica a avut cei mai mulți sclavi din țările române, ba chiar a renunțat cu greu la posesia de oameni, cu mult timp după ce sclavia a fost abolită. Dar de, ce știu sclavii și cum să te impui în fața lui Doamne-Doamne?

Aferim05

Ești etnic? Foarte bine. Nu puteai avea mai mult noroc ca minoritar în România. Te duci frumos la judecătorie cu acte doveditoare că ești etnic, ba mai mult, strămoșul unui fost sclav al bisericii. Și în numele stră-stră-bunicului tău, care a spălat sutane jegoase și a frecat podele de chili, ceri despăgubiri. Bani tată! Atât de mulți bani încât să-și ridice fiecare nepot de sclav câte o Catedrală. Atât de mulți bani încât Daniel s-ajungă să poarte cruci din aur de numai 14 k.

De ce nu? De ce să ierți umilința străbunilor? De ce să nu te bucuri la bani așa cum se bucură Daniel? De ce să nu treci de la căruță cu coviltir la Audi sau Merțan? De ce să nu mergi prin oraș ca prin brânză cu antemergător?

Hai compatrioți de etnie, ridicați ochii și spălați imaginea bunicilor voștri care au sclavagit pentru niște oameni lipsiți de dumnezeirea pe care o promovau/promovează mercantil. Nu fiți proști, nu fiți umani.

 

Succes și nu uitați, patriarhul e patriarh și-n ziua de Paște.

naiv 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.