Hai s-o luăm istoric.
2019. Multă lume: „Mamaia e scumpă. Condiții proaste. Lume îndoielnică.”
2018. Multă lume: „Mamaia e scumpă. Condiții proaste. Lume îndoielnică.”
2017. Multă lume: „Mamaia e scumpă. Condiții proaste. Lume îndoielnică.”
…
1599. Mihai Viteazul la intrarea triumfală în Alba Iulia: „Pentru a trăi o viață care ți-a fost dată ești dator să nu-ți bați joc de bani în Mamaia.”
…
513 î.e.n.. Herodot: „La ce prețuri și condiții sunt în Mamaia dacii sunt cei mai viteji și mai drepți dintre traci.”
Ce am învățat noi din istorie? Că dacă te informezi sunt șanse mari să nu te păcălești.
Cei de la Adevărul n-au vrut să lase site-ul să respire-n weekend și s-au gândit că e nevoie de știri, fie ele și proaste (sau non-știri). Așa au ajuns să transforme în informație opinia unui medic român despre stațiunea Mamaia. Ce să vezi? Scump, condiții puține, ghiolbănism mult. Nu cred!
Medicul român, stabilit de ani de zile în Germania și cu multe vacanțe la activ pe riviera franceză și în insule celebre, a ajuns la Mamaia unde totul pute, e scump și gălăgie.
Cum a ajuns el la Mamaia? Probabil legat la ochi, sedat și amenințat cu moartea.
Altfel este inexplicabil cum o ființă umană, în anul de grație 2020, se mai manifestă surprins de aspecte deja discutate de ani de zile. Probabil că românii care ajung pe litoralul românesc și pleacă șocați de condiții și prețuri n-au folosit telefonul decât pentru Waze și Instagram. Că dacă ai utiliza tehnologia la potențial mediu ai afla în 10 secunde ce poți să găsești într-o stațiune.
Cum e să mergi unde au mai fost și alții și să pleci la fel de dezamăgit? Trebuie să fie penibil, nu?
De ce te-ai plânge semidoct pe internet că n-ai găsit condiții și prețuri ca-n Ibiza și Miami, când dispui de metode prin care să afli care sunt diferențele? Mă gândesc la o explicație (dacă-mi este permis): prostul nu e prost destul dacă nu e și victimă, mai ales victima altora nu a propriei stupidități.
Cum să-ți recunoști că știai deja de pe mărețul internet că Mamaia nu livrează liniște, curățenie (algele aud că sunt de ani buni parte din peisaj) și prețuri mici? Cum să-ți recunoști că ești nărod? Lasă, cântă placa naivului furat și jecmănit. Focile vor empatiza cu tine pentru că și ele au fost la Mamaia și au trăit aceleași dezamăgiri vociferate de ani de zile. Când sunteți mulți proști nu mai sunteți proști, ci victime.
Accestea fiind zise, ne revedem în 2021 cu alt român surprins de ce o să găsească în Mamaia. De ar putea afla de undeva dinainte cum stă treaba… dar nu s-a inventat recenzia…