Numele meu este anxietate și am George Bonea.

În țara proștilor nebunu-i amuzant

Femeia care a împins o tânără în fața metroului avea Facebook. Spun că avea pentru că de ieri până azi a fost închis profilul. Dar am apucat să-i citesc postările.

O înșiruire ciudată de experiențe despre cum a fost abuzată sexual de către fratele ei pe când avea 5 ani. Relata aiuritor pasaje din viața/imaginația ei. Totul spre amuzamentul celor peste 300 de prieteni pe care-i avea.

Din păcate n-am pozele acelor postări, nu m-am gândit c-o să-i închidă contul, dar apelez la încrederea voastră.

Postările ei nu erau virale. Dar primeau atenție de la puținii prieteni. Avea și comentarii. Unii dintre ei o luau la mișto, făceau bășcălie pe seama poveștilor postate de ea. C-așa fac prietenii când te văd cu țiglele lipsă.

Dacă juca un rol? Dacă se prefăcea nebună? De unde era să știu?”. Facebook e o oglindă a societății/individului. Chiar și când joci un rol spui ceva despre tine.

Discuția despre „nebună” se va încheia rapid. O vor interna/pastila și cu asta basta. Societatea va merge mai departe, indiferentă la ceilalți dereglați care se manifestă în spațiul public, nederanjați pentru că-s „funny”, „ciudați”, „așa e el/ea”.

Unii s-au mirat că n-a intervenit nimeni pe peronul metroului când tânăra era împinsă. Stați liniștiți, nu s-a băgat nimeni nici pe Facebook unde femeia-și vărsa nebunia.

Mediu real sau virtual, lumea a stat și a privit.

Nu știu dacă-s eu vreun suferind de complexul salvatorului, dar dacă am văzut un comportament ciudățel la cineva din lista mea de Facebook nu mi-a căzut banda la net să-l întreb dacă-i bine și dacă are nevoie de ajutor. Mi-a luat 5 minute să-l ascult și să-i recomand un psiholog.

Puteți face la fel, că nu se știe pe cine salvați…

Din păcate societatea asta a-nvățat, prostește, să râdă de nebunie. Ba chiar s-o transforme în virtute. Nu uitați că eram la un pas să alegem un dereglat în funcția de președinte. Și show-bizz-ul e plin de oameni pentru care nu există dungă îndeajuns de roșie pentru buletin.

Suntem atât de ignoranți cu privire la bolile psihice încât nu-i de mirare că Bălăceanca s-a mutat în Casa Poporului.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.