Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Firea, ne dai voie să micționăm pe partidu` tău?

Duminică seară pe Antena 3, la emisiunea marelui „jurnalist” Răzvan Dumitrescu, Firea se lamenta prin telefon că bucureștenii n-au șansa de a se bucura la un festival de colinde sforăitoare pentru că Piața Victoriei a fost „furată”.

Protestatarii au furat Piața Victoriei pentru că n-au autorizație de protest, festivalul ei având toate actele la zi.

Tanti primar e ferm convinsă că ce se întâmplă în fața Guvernului e anarhie curată și așa ceva nu se face-n statele civilizate. Auzi, să te trezești de dimineață și să mergi așa, ampulea, să protestezi împreună cu alții. Cine a mai pomenit așa ceva? Agenturile străine susțin nebunia asta, cu siguranță.

O poți contrazice? N-o poți. Și nu pentru că-i femeie, ci pentru că-i politician.

Păi Ceaușescu d-aia a picat. A dat autorizație revoluționarilor. Că dacă gândea precum Firea nu dădea. Și se revoltau românii ilegal în `89 până făcea Împușcatu o social-democrată: organiza târg de Crăciun în zonele înfierbântate. Și închidea gura la fraieri.

Ce prost a fost Ceaușescu.

Iliescu la fel.

A dat autorizație la studenți până și-a dat seama că se-mpute treaba și-a organizat un alt festival: Mineriada. Colinde cu specific minier.

Firea e femeie deșteaptă, că n-a ajuns de fraieră de la prompter la scaunul de primar în București. A dus-o capul, a mai pupat și Brâul Maicii Domnului… așa se face treaba.

Și evident că are dreptate. Așa se procedează-n statele civilizate, țări la care se raportează și România când vine vorba de îngrădirea liberei exprimări. Te fură conducătorii? Ești nervos? Foarte bine. Completezi o țidulă, te duci la hoții din conducerea țării să-ți semneze dreptul de a protesta și aștepți aprobarea.

Dacă-ți dau voie să-i înjuri de sfinți – bine, dacă nu – stai acasă și înduri. Nu ieși ca sălbaticul să-ți strigi durerea. Ce înseamnă asta?

Acestea fiind zise, doamna Firea, ne ștampilați și nouă o coală de hârtie care să ateste că putem aprinde lumânări invers pentru PSD la toate bisericile din București?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.