Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ryanair. Combinații la înălțime

Eu nu zbor de mult timp.

Având în CV 25 de ani de frică de zbor/înălțime, am pus piciorul în primul avion acum aproape doi ani. Când am dat de primele turbulențe m-am panicat de râdeau și copiii combinagiilor din avion: „tăticule, uite la fraeru ăsta ce alb e la față! Haha! Deci, cum spuneai că vine mișcarea aia la alba-neagra?”.

Râdeau de mine și când mă recunoșteau pe Champs-Élysées: „Ha, uite fraieru care plângea ca o fetiță-n avion! Boss, hai să te fac nește bani!”.

Acum sunt mai relaxat.

Sunt atât de relaxat încât nici nu înțeleg – adică nu mă panichează – glumele despre „aeronavele vechi de la Tarom” și ce mi-au mai spus unii apropiați. Eu mă urc în avion și sper să mă ducă în punctul X fără să facă depășiri, fără s-o calce și poate să meargă la consum. Nu mă grăbesc.

Cele mai multe curse le-am avut cu Ryanair. Așa s-a nimerit. Nu mă interesează că unii dintre voi ați zburat cu LuxAir, Flatulenția Group sau Pizderia Airlines și că-s eu sărac. Nu despre asta-i subiectul.

Când mergeam eu cu Ryanair (nu credeam c-o să mă aud vreodată spunând asta), dacă-mi cumpăram biletele în aceeași secundă cu domnița, erau șanse mari să ne așeze unul lângă celălalt. Asta dacă nu le luam în ultima secundă.

Acum, pățită de curând cu patru zboruri, de fiecare dată locurile au fost date complet aiurea. Cumpăram două bilete (în același timp, plătite cu același card) și mă trezeam că unul e în primul rând și celălalt stă pe aripă.

Am zis că poate-s eu ghinionist. Dar avioanele n-au fost mereu pline. Și dacă după ce cumpărai biletele voiai locuri mai bune, pus în fața hărții cu scaune descopeream o multitudine de locuri goale unul lângă celălalt.

Mi-am zis că-i lucrătura diavolului corporatist care caută să te stoarcă de 10-15 euro.

Apoi, citind un articol în presa străină, am aflat că Ryanair chiar are o problemă cu genul ăsta de jegmăneală. Adică separă familii întregi și emit pretenția să plătești pentru a sta lângă plod/soț/amant.

Dar de departe cea mai ridicolă situație a fost în ultimul zbor. Cred că 90% dintre cuplurile din avion au fost despărțite de logaritmul Ryanair. N-a fost o problemă uriașă pentru că imediat după decolare s-au produs mișculațiuni și reașezări. S-au reîntâlnit familii și rude. A fost emoționant. S-a plâns ca la Surprize Surprize. Fără să mai plătească cineva vreun euro celor de la Ryanair.

Pe viitor, din sete de arginți, îi văd oferind bilete în avioane separate. Dacă vreți să stați în același avion costă. 10-15 euro. Ban cu ban se face limuzina aia care plimbă fundul directorului.

 

P.S. – îmi dau seama că par înfumurat. Adică, vorba aia, „abia m-am dat jos din CFR” și acum vreau condiții în avion? Să mă bucur că are aripi și toaletă.

 

 

 

2 răspunsuri

  1. Pe la noi locurile la Ryanair le alegi atunci cand faci rezervarea si te pot costa in functie de pozitie intre 2 si 15 euro, insa le poti cumpara si alege fara probleme. Cred ca doar din Romania fac treaba asta c-au auzit ca sunteti mai bastani 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.