De unde poți cumpăra copii dacă ești poponar

0

Leon Dănăilă, geniul medical care merge cu metroul în București, cu toate că putea pleca în străinătate să fie respectat și homofob oriunde pe planetă, a declarat că homosexualii nu pot face copii (genial!), ba chiar îi cumpără sau îi fură.

Eu pe Facebook am câțiva prieteni gay.

Nu știu dacă vor copil/copii, dar m-am gândit să le dau o mână de ajutor și să le spun unde găsesc plozi pe piața românească.

În primul rând, sunt unii care spun că-i mai bine să cumperi din străinătate. Cică-s făcuți mai bine, tehnologie germană, alea-alea. Alții spun că nu-i bine să aduci din străinătate, că-l strici aici, dai cu el în gropi, îi sar neuronii, dai banii aiurea. Am auzit și de oameni fraieriți, au cumpărat copii de la samsari, convinși că a fost copilul unei bătrânici din Germania și nu-l folosea prea mult, îl ținea în garaj.

După 100 de kilometri s-au trezit că le trăncăne copilul și n-are direcție. Țepe.

Așa că dacă mergem pe piața românească eu recomand un copil de țară. D-ăștia crescuți în pământ, cu îngrășământ natural, udați de ploaie, nu stropiți cu tot felul de chimicale. D-aia nu-i bine să luați copii de la turci. Ăia bagă E-uri și chimicale grupa mare, să crească plozii mari și frumoși. Dar n-au savoare.

Problema e că ăștia de țară sunt scumpi și nu-și permite orice poponar un copil bio.

Nu știu dacă e rentabil să te bagi la credit la bancă pentru un copil.

Să plătești timp de 30 de ani la bancă pentru un plod. Doar dacă-l vrei nou. Dar mulți spun să nu cumperi copil nou-nouț că-i scade prețul la jumate din ziua în care l-ai scos din spital. La mâna a doua e mai ok, dar să-l duci la verificare înainte.

Eu am mai văzut oameni cumpărând copii de la hypermarket, dar nu știi cum e ținut în spate, pe stive. Dacă-i bruscat? Sunt zvonuri că ăștia le șterg perioada de valabilitate, ori îi mută pe alt raft.

Poate ai noroc pe Facebook. Mai sunt câte unii care pun anunț: „mi-a făcut femela 3 pui, sănătoși, vaccinați, dau doi”. Poate ai noroc și prinzi și nevaccinat, depinde de preferințe.

În târg e periculos să mergi după copilul. Nu știi de unde l-a furat. Te trezești cu poliția la ușă și tu n-ai nici măcar o vină.

Recomandările mele sunt simple: să vină cu garanție, să nu fie lovit la colțuri și de preferabil nici zgâriat. Să ceri cartea tehnică și garanție la 5 ani, că așa se dă acum.

Recomandări
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *