Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Abia aștept să-mi moară copilul pe front!

La Digi 24 ascultam o știre despre cum un grup de militari, „Scorpionii Galbeni”, s-a perindat printr-o școală din Timișoara în cadrul unui program prin care-i familiarizează pe elevi cu armata.

Vă dați seama că mulți puști erau captivați și spuneau că își doresc să lucreze și ei în armată și să tragă cu arma, să meargă cu elicopterul și să poarte echipamente cool de camuflaj.

O doamnă asezona acest dezmăț carieristic: „experiența teatrelor militare este unică”.

Așa că dacă ești din Timișoara, ori din alt oraș pe unde s-au mai perindat militari în școli, să nu te mire faptul că al tău vrea brusc să facă armata, merge târâș prin casă și-ți spune că vrea punga cu chips-uri care se află pe raft la ora 9 de napolitane.
În momentul ăla trebuie să-ți pui copilul la masă și să-l tratezi ca pe adultul care urmează să devină. Să-i explici faptul că Armata trimite soldați prin școli pentru că Armata, ca orice altceva pe lumea asta, are nevoie de adepți, forță de muncă, sclaveți, oameni, cadre… cum vrei tu s-o spui.

Să nu-l menajezi. Armata are nevoie de trupuri pe care să le arunce în bătălii. Altfel cum ne-am apăra noi de dușmani? Doar nu suntem cretini să folosim diplomația?

Să-i spui copilului tău că-n schimbul M I N U N A T E L O R momente când va trage cu pușca, pistolul și tancul o să doarmă în cazărmi, o să mănânce la popotă și-o să participe la antrenamente istovitoare. Toate cu scopul de a-l face „bărbat”, dar jur că oamenii ăia care pleacă dimineața la muncă cu metroul nu-s doar femei și muieri.

Sunt și bărbați.

E mai mult decât F A B U L O S să te dai cu elicopterul și să faci exerciții militare, dar poate că alții în timpul ăsta își fac planuri de vacanță, se plimbă cu familia prin parcuri, ori stau la birou și bagă cifre în Excel. Nu-s sub presiunea gloanțelor, cel mult presați de un șef psihopat. Stai liniștit, și liderii din armată sunt bolnavi. Paranoia crește direct proporțional cu gradele.
Și când o să mai vezi vreun membru al armatei că-i spune copilului tău că „experiența teatrelor militare este unică(un mod pompos de a spune „război”, dar să nu se sperie prostimea) să plusezi și să-i reamintești că și moartea este U N I C Ă!

Să mergi în p*lă cu satelitul ca să tragi cu arma după unii, să stai kaki pe tine de frică și de teamă că nu mai ajungi acasă, să vezi suferință și să nu accepți minciunile pentru care lupți tu sau inamicii tău…

O experiență UNICĂ!

Așa că vorbiți cu picii entuziasmați de vizita militarilor și poate îi faceți să-și dea seama că nu-și doresc o viață de ordine, disciplină la sânge și bucurie din moarte. Că în armată ăsta-i succesul suprem. Să omori, să cucerești, să distrugi. Nimeni n-a încheiat cu mândrie o carieră militară de curățat cartofi.
Am înțeles că Armata Română se află într-un program educațional și d-aia se plimbă prin școli, să le arate copiilor ce înseamnă milităria pentru o zi. Pe această cale îi rog pe cei de la Ministerul Educației să ajute și celelalte bresle: medic pentru o zi, șofer pentru o zi, ONG-ist pentru o zi ș.a.m.d..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.