Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Președintele fără suflet și corupții sufletiști

Prinși cu multe alte subiecte interesante, precum veșnicul scandal Stat – BOR, puștiul jihadist din Craiova, ca să nu mai zic de faptul că Nicoleta Luciu și-a micșorat sânii, am uitat de o știre care probabil n-a avut timp să ne atingă îndeajuns de mult latura sensibilă: Monica Iacob Ridzi a cerut grațiere și Klaus “Omul de Tinichea” Iohannis n-a vrut s-o lase acasă de sărbători.

 

Pentru cine nu știe, Ridzi execută o condamnare la 5 ani pentru abuz în serviciu.

Dacă-i mult sau puțin nu știu, mai importantă fiind recuperarea prejudiciului, dar oricum, fapta a fost făcută, condamnarea trebuie executată. Că-s 5 ani, că-s 2 jumate pe bună purtare, ori 11 luni pe fondul mai multor cărți scrise, nu mai contează.

Important e că Ridzi a împrumutat din discursul viitoarei candidate pentru postul de primar în București, Vrânceanu Firea Pandele. Adică: “Iohannis n-are copii, deci nu știe cum e să (inserați suferință)”. De ce? Pentru că Ridzi voia să fie acasă de sărbători și să le facă caltabo$$i plozilor, așa cum face orice mamă bună. Dar pentru că grinch-ul de Iohannis n-a vrut asta sărăcuța Ridzi o să se caute de cadouri sub bradul din celulă.

 

Precum se îmbolnăvesc irecuperabil de când află sentința, pe politicieni îi apucă și omenia imediat ce ajung la răcoare. Brusc prețuiesc mai mult familia, sărbătorile, tradiția. E și greu să te gândești la toate astea când ești în libertate și faci vacanțe prin Alpi și Coaste de Huzur, dar mereu penitenciarul a avut rolul ăsta meditative.

De asemenea, se pune problema că viața-n penitenciar e nasoală.

E nașpa. Chiar oribilă. Dar nimeni când e-n Parlament nu se gândește să le pună viețașilor o saltea bună sub cap pentru că nimeni nu se gândește c-o să ajungă acolo. Ejti prost, pușcăria e pentru fraieri și șuți. Maeștrii hoției prind răcoare doar în limuzine.

 

Încă n-am stat să analizez dacă Iohannis a fost sau nu un președinte bun, dar e un președinte ok dacă-i genul de om “lipsit de suflet” care nu grațiază biete mame care vor să stea acasă de Crăciun. Ridzi, stai la coadă, că la grațieri e coada lungă și-n fața ta sunt mii de români care au ciordit o pâine de foame.

 

P.S. – mai bine că nu ești acasă de sărbători, cine știe, te trezeai că te pun copiii (pentru că tu ai, pentru că tu poți, nu ca “prostu’” de Iohannis) să le spui o poveste: “Cum a ajuns mami la răcoare”.

klaus 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.