Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Fără Facebook dacă ai sub 16 ani

Un proiect de lege la nivelul UE ar putea duce la interzicerea Facebook-ului pentru tinerii sub 16 ani. Asta suna destul de dur, echivalentul interzicerii ouălelor Kinder în SUA. Dar oare e așa?

Cred că-s două curente care se vor bate cap în cap:

  1. Ăia care vor spune că orice e periculos pe lume și ține puțin și de puterea de discernământ a individului. Și au dreptate. Dacă nu te duce tărtăcuța să folosești Facebook-ul în scopuri utile să nu te miri că te hărțuiește lumea pentru poze indecente sau postări cretine. Dar ce să le facem? Să introducem la școală o nouă materie? Educație faceboocistă? Să nu mai postezi țâțe pe net dacă ai sub 18 ani (preferabil și dacă ai peste 18). Să gândești de 10 ori înainte să postezi o prostie.
  2. Dar legea asta se vrea ca o protecție pentru tinerii agresați online. Pentru că bătăușii din curtea școlii s-au mutat acum online și te “altoiesc” de unii ajung să se sinucidă. Și poate așa îi protejăm și pe tinerii proști cărora le arde buza să posteze mizerii. Îi protejăm de propria prostie. Mă gândesc la faptul că Facebook-ul nu-i ca sexul: adică dacă-i refuzi copilului Facebook până la 16 ani n-o să “rupă lanțul” după. Ce o să facă? Și-o arde cu toți pe chat? Postează până-i cade serverul lui Zuckerberg? Se poke-uiește cu toți din sat?

 

Acestea fiind zise, ce facem? Protejăm specia de sine?

P.S. – poza cu Delia e potrivită. Cred că asta o să fie fața multor adolescenți când vor afla vestea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.