Despre ARHIereii frumuseții feminine

4

M-a mâncat în tastatură să deschid blogul lui Arhi și să lecturez pledoaria lui despre “de ce femeile nu ar trebui să fumeze”. E un text vechi, de prin 2010, dar precum brânza cu mucegai așa și textul ăsta.

S-a împuțit mai rău.

N-o să las link către mizerie că nu vreau să mă simt responsabil pentru traficul lui. Mergeți pe încredere, textul e prost. Prost din atâtea motive încât numa’ o poză cu fața autorului vă poate convinge de ce spun. Și e greu să găsești o poză cu tot fizicul lui Arhi pentru că în general postează fotografii de la gât în sus. Își ascunde trupul de divă așa cum o fac și tipele mai plinuțe. Pe care cred că Arhi nu le place, el fiind genul fooooooooooooarte selectiv când vine vorba de femei. Vorbim totuși de un guru al frumuseții și un etalon al “așa DA”-ului masculin.

Sursă: Facebook Arhi
Sursă: Facebook Arhi

Nu mă trezeam eu miercuri pe caniculă să-l beștelesc pe un internaut dacă nu citeam mai multe vis-à-vis de cum astfel de specimene distrug neuron cu neuron încrederea în sine a unor femei. Pentru că vedeți voi, masculi feroce, dacă “burtica de bere” e acceptată se datorează 100% faptului că femeile au hotărât să treacă peste (alea multe care o fac…. și care pot… trece peste…). Pe când colăceii feminini sunt încă un “câh”, “yack” și “bleah” pentru majoritatea. Chiar și pentru purtătorii burții de bere. Al dracu dublu standard.

Există fete care se chinuie să poarte haine mai lungi pe caniculă doar pentru că simt ele că au ceva „dizgrațios” de ascuns.

Ori vor să acopere un “defect” pe care cândva un “arhisexual l-a scos în evidență. Serios, dacă lumea se va umple vreodată de bărbați precum Arhi toate femeile vor purta din proprie inițiativă burkă, de rușine să nu-și arate “defectele”.

Hannah Fry, o matematiciană frumoasă, care n-ar spune niciodată despre un personaj ca Arhi că-i urât cu spume, are o lecție foarte frumoasă despre cum să-ți găsești jumătatea și cum să te apreciezi pe tine. Vizionare plăcută.

Ca să concluzionez, o să-mi spuneți că am deviat de la ce spunea blogărul mai sus menționat și am început să spun tâmpenii. De fapt, nu-i chiar așa. Delicate cum le știm (și e bine să rămână așa pentru că-i un apanaj al feminității), doamnele și domnișoarele pun la suflet dacă nu le apreciem. Mai ales fizic, pentru că am modificat (nu spun coborât) standardele încât nu mai apreciem nici măcar în egală măsură mintea și fizicul, ci doar fizicul și “să știe să-și folosească fizicul”. Restul, dacă-i proastă cu frunze nu mai contează.

97% dintre femei își spun cel puțin odată pe zi că X lucru nu-i bine/frumos/plăcut la fizicul lor.

Asta pentru că sub 5% dintre femei arată precum cele pe care le promovează revistele. Reviste care impun niște standarde destul de mincinoase. Pentru că până la urmă preferințele fizice nu pot fi standardizate.

Arhi comenta despre faptul că femeia care fumează pute și îmbătrânește devreme. Corect. Dar și bărbatul fumător e la fel. Toți fumătorii put și îmbătrânesc. Dar fumatul este un viciu, poate avea o justificare compulsivă (“fumez pentru că oricum sunt grasă și urâtă! Mă destresează”) și n-o să se lase nimeni de fumat ca să-i intre în grații lui Adonis cel Blogăr.

Poate-n spatele textului lui Arhi era o intenție bună, să încurajeze femeile să nu mai fumeze. Dar a dat-o așa prost încât îți lasă impresia că l-a părăsit o tipă pentru un pachet de țigări. Și asta nu-i departe de adevăr dacă ne uităm iar la poza de mai sus…

Recomandări
4 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *