Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oamenii-s proști și Zăvoranca-i dumnezeul lor

Adriana Stanca, jurnalistă la Gândul, a postat ieri pe Facebook cea mai sinceră și corectă descriere a epocii în care trăim. Ce zic eu epocă, a stării de fapt în care zace omul:

1. Un băieţel de 8 ani, diagnosticat cu enterocolită, a murit la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare. 2. Echipa României a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2015. 3. O barcă având peste 300 de persoane la bord este la un pas de naufragiu în Marea Mediterană.
PRO TV alege să deschidă jurnalul nopţii cu trei ştiri despre Oana Zăvoranu şi averea pe care o va moşteni după moartea mamei sale.

Asta e tot. Aici se termină orice altă pretenție pe care o poate avea umanitatea vis-a-vis de progres la comun. Din păcate majoritatea, dacă nu ne-au convins deja cifrele, e proastă. În esență suntem toți proști, dar dacă-n ultima perioadă te-a preocupat mai mult situația din Ucraina/Franța/politica românească, decât mama Oanei Zăvoranu, ai ceva mai multe șanse să speri să ajungi vreodată, tu sau nepoții tăi, pe Marte.

Avem război în țara vecină, un stat extremist terorizează planeta, în Marea Mediterană mor oameni care fug din țări sărace. Și toate astea dincolo de granițe, ca să nu mai vorbesc de problemele din ograda noastră (Șova, Ponta, Băsescu, piste pentru bicicliști, exploatări, etc.). Și cu toate astea, România TV a fost lider de audiență ieri cu înmormântarea Mărioarei Zăvoranu. Care-i o mamă, ca oricare alta. Și Oana Zăvoranu-i o banală și o insipidă ca oricare alta din satele uitate de progres. Și asta nu-i doar la noi… În toate colțurile lumii există zăvorance și astea adună pe lângă ele vulgul ăla pe care cu gelozie nici autocarele PSD-iste n-ar putea să-l miște din loc.

Oameni buni, vă dați seama că-n jurul vostru sunteți încercuiți de proști? Ăsta-i cuvântul, ăsta-i verdictul. La fiecare secundă-n România și-n lume se mai nasc alți mii și mii de proști. Alți oameni care vor să trăiască „mai bine” într-o stare vegetativă și lobotomizată de înmormântări VIP.

Ne tot spunem că „dacă prostia ar durea ar țipa toți proștii”. Proștii n-au nimic, pe ei nu-i doare decât faptul că n-au loc în cimitir să vadă mai de aproape înmormântarea Mărioarei Zăvoranu. Ceilalți plâng, la alegeri, proteste, în viață…

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.