Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Domnule Andi Moisescu, 🎧

Nu poți să citești? Ascultă:

Putem să ne vorbim la per tu? Nu cred că am apucat să fac asta prea des în timpul emisiunii Românii au Talent, dar mai toată lumea vă apreciază pentru faptul că sunteți sociabil așa că-mi permit acest lucru. Hai să vorbim ca băieții, de parcă am bea o bere virtuală.

Eu sunt ăla cu tricoul cu Fuego. Nu știu dacă-ți mai amintești de mine, nici nu mai contează.

Probabil că ai habar de faptul că ești căsătorit. Ești membru într-o familie (tradițională), împreună cu o doamnă, Olivia Steer pe numele ei de scenă. O cunoști? O urmărești pe Facebook?

Andi, soția ta postează pe internet tot felul de grozăvii. Pe care și le asumă. Și are zeci de mii de fani. E incredibil, cât magnetism poate avea.

Din ce vedem la TV ne lași impresia că ești un om rațional, critic și cu simțul umorului. Imaginea soției tale este exact opusul. Aparent voi doi sunteți două extreme care se atrag. Și ce mai extreme.

Andi, mă faci să cred că nu știi ce se întâmplă cu soția ta.

Muncești prea mult? Ajungi târziu acasă? Faci prea multe reclame? Nu vrei să pui pauză câteva zile și să arunci un ochi peste profilul de Facebook al soției?

Eventual s-o privești în ochi și s-o întrebi de viață. Ce mai crede ea despre una-alta. Poate mâncați ceva împreună, o scoți la o shaorma de goji, și de nicăieri ridici subiectul vaccinării. Ori rujeolei. O dai tu cumva, natural, cu umor.

Știi de ce-ți spun toate astea?

Recent soția ta a luat un premiu pentru contribuția ei în sănătate (știai? N-ai zis nimic…) și mai multe brand-uri asociate cu acel eveniment au fost boicotate. S-a lăsat cu scandal nasol. Nu sughiți la fiecare pahar de Aqua Carpatica?

Tu ești imaginea ta. Și a unor brand-uri. Și ești soțul ei. Ok, ea e liberă să spună ce vrea, că-i independentă, pe cont propriu, #feminism, dar tu… prin statutul și tăcerea ta îi cam girezi vorbele. Zic eu.

E posibil să-mi spui că n-ai legătură, sunteți pe alte scene. Dar la final vă puneți în pat împreună. Mâncați fistic din aceleași boluri. Vă plimbați în aceleași vacanțe. Aduce și ea bani în casă. Sunt bani primiți să îndemne oamenii să nu se vaccineze, ori alte aberații.

Tu ți-ai luat micul dejun pe un scaun cumpărat din bani făcuți cu „nu vă vaccinați copiii”. Mergeți la munte să vă dați cu placa pe bani făcuți din „rujeola nu există”. Vrei să-mi spui că banii tăi sunt banii voștri și banii ei sunt semințe, fructe și legume pentru ea?

Cum ești cu toate astea?

Serios, e foarte important să știm. N-o arde Elveția în toată situația asta. Deja nu-i de glumă. Cu puțin noroc nevastă-ta te poate lăsa fără audiență în câțiva ani.

Îmi imaginez că-i greu. Poate chiar rușinos. În tinerețe am fost cu o rasistă. Era îngrozitor. Îmi era rușine cu ea în grupurile de prieteni. Și aia n-avea Facebook să scrie porcării. În cazul tău e de n-jpe mii de ori mai rău.

Dar revenind. Tu? Care-i poziția ta? Că nu mi se pare ok să boicotăm doar firme pentru asociere. Cu tot respectul pentru emisiunea ta, dar tot umorul tău nu poate șterge faptul că jumătatea ta spală pe creier nevinovați debusolați.

 

4 răspunsuri

 1. Nush ce televizor ai tu, că pe orice ecran m-am uitat Andi Moisescu este insipid și cu o dicție agasantă. Cât despre iSteeria asta generală, ia mai ducă-se! Stăm să acordăm atenție oricărui personaj care inistă să creadă că are ceva important de spus…

 2. Cu tot respectul cuvenit, dacă esti suficient de “debusolat” să iei “de bun” orice iti recomandă o vedetă TV, nu văd de ce ti-as purta eu de grijă.
  Nu e corect să invinovatim femeia asta ca spune chestii pe care nu le poate proba, fara sa vedem ca problema este de fapt la oamenii care o cred orbeste.
  Ei iau deciziile pentru copiii lor, sa-si asume.
  E ca si cum as zice eu ca ii dau fiului meu chipsuri de la 1 anisor pentru ca la Televizor Cabral zice ca-s bune.
  Cine e de vina? Cabral, ca spune? Sau eu ca am luat decizia sa-l cred?
  Serios.
  Așa si cu naivii din discutie. Sunt liberi sa creada si sa faca ce vor. Daca le mor copiii sau li se imbolnavesc dupa, nu e decat vina lor.
  E simplu să cauți țapi ispașitori. Prostia se plătește!

  1. Factorii prostiei sunt nenumărați. Și uneori la „prostie” contribuie și un influencer care-ți jură cu mâna pe chips-uri că-i bine ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.