Numele meu este anxietate și am George Bonea.

România n-a câștigat dreptul de a avea semafor intermitent de dreapta

Nu m-aș mira dacă într-o zi UE ar decide că România nu mai are dreptul de a avea semafoare intermitent de dreapta.

Nu mi se pare corect față de alte țări, care au făcut mult mai mulți pași împotriva corupție și per total pentru, educație, siguranța și bunăstarea cetățenilor de rând, ca România să beneficieze de dreptul de a putea avea pe drumurile publice semafor intermitent de dreapta. 

Intermitent de dreapta e un lux pe care trebuie să-l câștigi, un merit rezervat doar celor care s-au străduit, au depus eforturi susținute în civilizarea spațiului comun și implicit a traficului. Nu poți da intermitent de dreapta unor căruțași urbanizați cu forța și care au sărit din Dacia în cazanele de care s-au lepădat bătrânele din Germania care au vrut să facă declutter în garaj.

La revoluția din 1989 s-a luptat pentru multe, dar cu siguranță nu pentru ca România să aibă semafor intermitent de dreapta. Nici măcar intrarea în UE sau NATO nu girează faptul că țara noastră merită acest drept rutier.

Așa cum e normal să nu-i oferi unui amator dreptul de a conduce un departament asupra căruia nu are cunoștințe, ori să permiți unui individ să participe într-o competiție neștiind regulile, nici România nu trebuie să mai fie lăsată să persiste în ambiția și prostia de a mai avea semafoare intermitent la dreapta.

Cu foarte mici excepții regionale, pe care nu vreau să le menționez pentru că oricum sunt ei destul de aroganți cu privire la restul țării, peste tot pe suprafața României șoferii nu cunosc (indiferent de vechimea carnetului de șofer) taina semaforului intermitent. 

Enumăr doar câteva aberații rutiere care demonstrează cele menționate mai devreme:

  • Oriunde există un semafor intermitent la dreapta volumul poluării auditive o să fie mai mare din cauza celor care claxonează dorind cu insistență eliberarea benzii „lor”;
  • Șansele să te lovească o mașină pe trecerea de pietoni cresc dacă traversezi într-o intersecție cu intermitent la dreapta. Ce cauți pe banda lor?;
  • Prea mulți șoferi care nu cunosc o intersecție, și sunt prinși „pe roșu” pe o bandă de intermitent de dreapta, vor alege opțiunea de a penetra intersecția, poziționându-se dinaintea trecerii de pietoni, așteptând flash-urile celor din urmă și încurcând restul participanților la trafic.

Și multe altele.

Corect, și de bun simț, e ca o țară să beneficieze de anumite drepturi în funcție de capacitatea de a le utiliza. Stricăm orzul pe gâște.

Intermitent la dreapta e prea mult pentru o țară cu atât de mulți analfabeți și „șoferi profesioniști”. Încă se scuipă pe stradă, avem garduri la blocuri, mașini pe trotuare, străzi fără trotuare, „bătaia e ruptă din Rai” ș.a.m.d… Imaginează-ți să-i dai unuia care crede că un copil se educă prin bătaie șansa intermitentului de dreapta.

Mai avem multe de demonstrat ca țară pentru a putea spune „merităm semafoare ca în Vest”. Mai degrabă suntem pregătiți să adoptăm moneda euro.

Și nici nu vreți să încep o discuție despre lifturi…

Un răspuns

  1. Lege nouă rutiera și trafic ( amenzi drastice) , plus înainte de întrarea la școala pentru permisul de conducere, trebuie sa se facă test de scriere și citit. Apoi să vină intermitentul de dreapta.

    P. S. In Germania îți trebuie școală specială pentru a lua permisul de pescuit, d’apoi pentru mașină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.