Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Păi dacă eram eu bogat…

Acum câțiva ani am auzit o glumă bună (oare la George Carlin?) care făcea mișto de cei care cred că morții stau de veghe pe lângă rudele și prietenii rămași în viață. Gluma era că ești mort, ești capabil să călătorești oriunde, dar preferi să stai prin zonă să-ți spionezi apropiații.

Cu gândul ăsta în minte mă uitam zilele trecute la TV și prin presa autohtonă și mă minunam de bogații patriei care ar putea să fie oriunde, dar preferă să fie aici.

Aproape că mi s-a blocat creierul la gândul că în țara asta sunt milionari în euro, care n-au muncă de la 9 la 5 (trăiesc într-o vacanță constantă pentru că banii muncesc pentru ei) și-și petrec timpul în spațiul ăsta.

Cum să ai milioane de euro în conturi și să vrei să te trezești în fiecare dimineață în București (sau în vila de pe lângă)? Cum să-ți permiți o cafea pe cea mai frumoasă terasă din America de Sud, dar să-ți faci siesta la o masă prăfuită de pe un bulevard de fițe din București? Cum să-ți permiți cele mai bune plaje din lume, dar să te înghesui la Mamaia? Cum să… și cum să…

Chiar încerc să fac acest exercițiu de imaginație: ai conturile pline, ai bani „de te enervează” și te trezești dimineața în poate cel mai împuțit și nociv aer din Uniunea Europeană. Apoi te urci în poate una dintre cele mai scumpe mașini din țară, stai în trafic cu Loganuri și cazane luate din târg ca să ajungi în cea mai scumpă zonă din oraș unde un băiețaș îți spune (subtil) că pentru câțiva lei poți să parchezi undeva aproape de treaba ta și mașina n-o să pățească nimic. Te așezi la o masă și privești blocuri, trafic și mașini parcate. Trotuare sparte, cerșetori, ziduri murdare.

Serios? Pentru asta ești bogat?

Cum e să ai bani și să te duci să vorbești pe la Antena Stars în emisiuni despre chestii? Ce om bogat și întreg la cap și-ar pierde timpul cu așa ceva? Cum să ai bani și să-ți pierzi timpul în nimicuri?

Ești nebun? Ai tot confortul din lume și poți face orice, dar alegi să (te) faci subiect de știri senzaționale pentru săraci?

Ce risipă de bogăție.

Să ai bani și să nu călătorești, să nu-ți oferi liniștea unor zone curate, civilizate, frumoase, să nu te îmbogățești cu peisaje noi. Pur și simplu risipă de bogăție.

Ce paradox ridicol, să ai senzațional de mulți bani dar să-ți faci casă pe unde ți se plimbă gunoiul în rotocoale de vânt prin fața casei. Cum să te lauzi (chiar și în oglindă) că ai milioane în cont și când te uiți pe geam să vezi că-ți trec mașini SH prin fața casei, ori că pe trotuar ai un ambalaj de merdenea?

Am mai zis asta (doar în compania apropiaților), dar dacă ajung milionar nu mai dați de mine. Închid tot și mă retrag în zone unde nici Instagramul n-a ajuns.

Aviz celor supărați pe mine că spun tot felul de chestii pe net: e simplu. Îmi dați bani să mă retrag undeva frumos și nu mai zic nimic de nimeni.

Doar #TotulFrumix și #PositiveVibes o să mai primiți de la mine.

4 răspunsuri

  1. Clar acesta ar fi primul lucru pe care l-aș face: mi-aș cumpăra undeva o casa cat mai izolată de lume , aflată într-un loc cat mai pitoresc și apoi as incepe, mai tată sa cutreier lumea. Atât de multe locuri ai de văzut, de simțit, de mirosit, pe globul acesta încât nu ți-ar ajunge o viață întreagă să le cuprinzi.

  2. Mă’ bă’eți mă, d-aia nu suntem noi bogați. ..

    Cred că răspunsul ar fi că tre să stai aproape de locul de unde furi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.