O chestie bună făcută de CNA. Și degeaba (audio/text)

 

N-ai cum să citești? Ascultă. Am citit frumos.

CNA-ul este absent de luni bune. Pare plecat pe coclauri și orb/surd la tot ce se întâmplă în presa politică. Dar dacă uităm pentru o secundă aspectul ăsta vedem că, din negura în care se scaldă, Consiliul Național al Audiovizualului mai face niscaiva chestii bune.

De exemplu, s-a decis ca reclamele la pariuri sportive să apară doar după ora 23.

Scurtă paranteză.

Pentru un fost-microbist (microbul iese încet din organism când îl tratezi și cu alte cele) trebuie să recunosc faptul că-s interesat de fotbal. Nu, nu mă uit la el (foarte rar, doar la meciuri de grele precum FCSB – Lugano, Steaua – Progresul Spartac, d-astea).

Dar mă fascinează ipocrizia din spatele fotbalului. E egală falsității din religie. Oricum, nu-i și fotbalul o religie?

Și mai e și standardul dublu: fotbalul e plin de fățarnici, dar măcar e sport. Până la urmă poți să găsești ceva pozitiv și-n hazna.

Închid paranteza.

Deci n-o să mai vedem reclame la pariuri sportive pe TV, cel puțin nu până aproape de miezul nopții. Era și timpul. Până și reclamele la farmacii și bănci erau „frate, serios! Chiar așa? Nu vă mai opriți!?”.

Statistic vorbind, posturile TV difuzează aproximativ o vidanjă de spoturi cu și despre pariurile sportive.

Măsura luată de CNA e ca și cum aș da eu o palmă unui luptător de K1. O frecție. Cel mult o să supere câteva persoane, mai ales în contextul în care bravii fotbaliști ai neamului joacă având pe piept logo-urile unor astfel de firme.

Asta-i partea frumoasă a inițiativei CNA-ului. Palma asta dată unei industrii de rahat, care exploatează o slăbiciune și strică frumusețea unui sport, palma asta e aproape precum o palmă peste fund la sex.

Felicitări CNA.

De ce e degeaba?

Pentru că-s bani mulți la mijloc. Prea mulți. Vorbim de o industrie. Cu ăștia nu te pui. Pentru CNA ăsta nu-i meci de 1×2.

Apoi, scuza penibilă că „îi protejăm pe copii de pariuri” e… penibilă. Plodul nu trebuie să vadă la TV că poate face milioane la pariuri pe bărbați în pantaloni scurți. O să vadă asta pe net, pe bannerele uriașe de pe blocuri, în reviste.

Copilul tău e încurajat de mari sportivi, pe care-i admiră, să-și joace banii de buzunar la pariuri.

Bonea, noi nu încurajăm pariurile dacă ești minor. Nici măcar nu permitem asta”. Aha… și eu la 15 ani nu jucam la PariLoto/StanleyBet pentru că nu puteam să bag bilet… Și nu găseam un adult să facă asta pentru mine.

CNA, bravo. Acum trezirea. Înapoi la politică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.