Georgeisme
Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

#Încredere că pot face datorii ♫

Nu vrei să citești? Ascultă. Nu poți să asculți? Citește.

Îmi place foarte mult reclama aia la BCR.

Aia în care o fetiță se uită cu familia (tradițională) la televizor, ea stând la un metru de o plasmă de doi metri, și vede că dacă-ți lovești călcâiele ți se îndeplinesc dorințe.

Așa că începe să-și ciocnească călcâiele sperând să scape de teme.

Nu reușește și se întristează. Mă-sa-i prea captivată de problemele la matematică, pe care nu știi să le mai rezolvi la 35 de ani, și nu-i explică fetiței că peste ani va putea scăpa de școală definitiv ciocnind altceva, nu călcâie.

 

Înainte de culcare puștoaica-i cere tatălui să-i citească o poveste.

Dar ăsta-i ocupat, vorbește la telefon și muncește, că plasma aia mare și vila uriașă în care stau nu se achită ciocnind din călcâie.

 

Copila se întristează și merge la culcare. Fără să aprecieze că are un acoperiș deasupra capului, o pătură, încălțăminte și, de ce nu, călcâie pe care să le ciocnească. Sunt copii în Africa…

Într-un final visul copilei se împlinește.

Familia face un credit și-și cumpără o dubă veche marca Volkswagen, d-aia hippy, recondiționată (o gălăgie de bani), mașină care are un consum uriaș și poluează în draci.

Totul pentru a petrece timp împreună. Cum altfel? Nu poți avea parte de momente fericite împreună decât dacă-ți faci rate.

Familia pleacă fericită-n vacanță, ascultând Queen, extaziați că și-au permis un cazan recondiționat fără să facă vreo economie, locuind în continuare într-o vilă complet mobilată și dotată cu plasme uriașe.

 

Când copila se va întoarce din vacanță ta-su o să stea iar cu nopțile să muncească, pentru că au dat o gălăgie de bani pe carburant să meargă până-n πzderia cu o mașină luată pe credit.

 

Apoi fata o să crească, frustrată că n-a avut un exemplu patern ok.

Înțelege sacrificiul financiar, dar nu-l acceptă pe cel emoțional. Ea voia povești seara, nu o excursie pentru care plătesc luni de zile.

 

Copila o să ajungă o femeie frustrată, genul care moare dacă nu are atenția bărbaților. O să vrea să fie răsfățată, plimbată, ținută-n puf. O să ajungă și la terapie. O să dea bani grei să-și revină.

Nu știm cum o să se termine viața copilei din povestea BCR, dar e clar că deja o costă prea mult. Mai bine-i citeau povești și o scoteau cu bicicleta-n parc.

 

Ai #încredere că poți și fără rate.

2 răspunsuri

  1. Ce ești hater? Poate fata avea lentile de contact 3D (distanța*3) :D. Și mno… când se supără/plictisește, mare fiind, mai bagă un trip pe coclauri, psihiatru, casa de vacanță și se rezolvă și problemele. Ah.. stai, că pentru toate astea mai trebe niște rate. Reduse, desigur. Prea reduse! Prea ca de Black Friday.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.