Încep s-o înțeleg pe Olivia Steer

Aseară am reușit să văd emisiunea de la Antena 3 cu Olivia Steer. Am urmărit atent, am pus pauze dese și am cugetat asupra celor spuse în platou. În primul rând, oricât de antipatic îmi este Gâdea, să știți că n-a fost atât de oribil pe cât spuneau mulți ]n seara difuzării. Da, emisiunea putea să fie genială cu un medic în platou, dar Gâdea a pus întrebări destul de pertinente la care Olivia a răspuns în stilul caracteristic, ori a devenit defensivă. Și sincer, nici nu trebuia el s-o pună la punct în vreun fel. Personal am preferat s-o ascult doar pe ea, ca să văd cât de departe și cât poate duce. Și tot nu mi-a ajuns.

Gâdea s-a descurcat bine. Și știți de ce? Pentru că a insistat pe legătura dintre dramele personale ale Oliviei Steer (decese în familie din cauza cancerului) și lupta ei împotriva sistemului medical. Și cred că aici zace toată zbaterea Oliviei. Ea caută să câștige o luptă pierdută. Și Gâdea a insistat să afle, precum la o ședință de terapie, dacă nu-i vreun război personal devenit cauză socială. Olivia a început să acuze că-i atacată și discuția s-a fâsâit.

Ce este clar e că Olivia Steer nu le știe pe toate. Citește mult pe net, are foarte mult timp liber între două supe crude de mărar și crede și multe rahaturi. Din ce am înțeles și eu de la alții mai deștepți ca mine, ea gândește biasat. Adică are o frustrare pe industria medicală și dacă dă și de un mic studiu, obscur, în care se spune că BigPharma e Bau-Bau, va crede în ăla.

Da, spune destule bălării despre vaccin și autism, poliomelită și cancer, dar din păcate n-a apărut nici măcar un specialist s-o contrazică. Momentan este o mare și deranjantă liniște. Stimați medici și apărători ai științei, nu vorbim de Leonida Bucium și Baphomet Androginul aici, ci de o personalitate foarte influentă. N-o mai tratați ca pe „nebuna de pe net” și ripostați cu dovezi.

Pe de altă parte, știți ce am înțeles eu din discursul Oliviei? Că industria medicală este un bijniss. Și ca orice bijniss, nu are scrupule de foarte multe ori. Și aici trebuie să fiu de acord cu ea. A vorbit ea ceva despre efectul placebo și cum unele vaccinuri sunt făcute pentru profit și brusc mi-am adus aminte de o carte citită în liceu, „Ghidul ipohondrului”, din care am aflat că mintea umană e precum plastilina. Suntem atât de proști încât cineva poate inventa o boala ca mai apoi să ne vândă leacul.

Nu știu dacă asta a vrut să sublinieze Olivia Steer: că suntem proști și manipulabili. Dar dacă-i p-așa, am o veste tristă pentru ea: suntem duși de nas non-stop.

Nu poți să demaști BigPharma de minciuni și să uiți de toate celelalte:

 • religia este o minciună emoțională;

 • politica este o jegmăneală;

 • mâncarea este o dubioșenie;

 • numeroase reclame sunt niște abrambureli;

 • tot ce înseamnă consum sau producție conține o doză mai mică sau mai mare de neadevăr;

 • chiar și Olivia Steer a mințit măcar odată și a spus că a avut orgasm;

Ți-a plăcut? Măcar puțin? Super! Abona-te-ai!

[subscribe2]

2 răspunsuri

 1. Nu vreau sa-i tin partea, dar recunosc ca o apreciez pentru ca ridica semne de intrebare (daca as avea un copil, as vrea sa stiu ce se injecteaza in el, pe bune!). Recunosc de asemenea ca stiinta a facut progrese, iar aspectul acesta este extrem de important, DAR nu poti sa crezi tot ce zice o institutie/ x medic/ y cercetator doar pentru ca poarta o anumita titulatura, la fel cum nu poti sa crezi tot ce zice Olivia, doar pentru ca e Olivia.
  Ideea e, oamenii nu sunt perfecti si nici identici. Oamenii nu au facut si NU FAC (poate vor face in viitor) vaccinuri perfecte. Si daca le-ar face, indivizii ar reactiona diferit pt ca suntem organisme diferite.
  Is curioasa cati dintre parintii care si-au vaccinat copiii au citit vreodata prospectul respectivului vaccin… sau au ascultat de dna./dl. doctor „pt ca el/ea stie mai bine”.
  Cred ca pana nu te lovesti de problema, pe bune, nu poti sa crezi.. Si pacat ca trebuie sa te lovesti de specialisti „atotstiutori” ca sa te convingi ca …in fine.
  Peace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.